Hoe verzeker je een deelauto?

Hoe verzeker je een deelauto?

Autodeelverzekering afsluiten Centraal Beheer is de enige verzekeraar die een particuliere verzekering voor deelauto’s aanbiedt. De eigenaar van de auto sluit deze verzekering af. Dit kan alleen via de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik (VGA).

Wat is een Collision Damage Waiver?

Collision Damage Waiver (CDW) Dekt schade aan de huurauto door eigen schuld. Deze onmisbare verzekering is meestal inbegrepen bij de huurprijs, maar check dit altijd. De CDW biedt geen complete bescherming.

Wat betekent Collision Damage?

Cascoschade vermindering (CDW) De cascoschade vermindering (ook wel Collision Damage Waiver genoemd) dekt uw aansprakelijkheid in geval van schade aan de carrosserie van de auto. Het maximale bedrag waar u aansprakelijk voor bent, wordt het ‘eigen risico’ genoemd (in de VS wordt dit het ‘deductible’ genoemd).

Welke verzekeringen nodig bij huurauto?

Bij elke huurauto is een standaard WA-verzekering bijna altijd bij de auto inbegrepen, want dat is in de meeste landen wettelijk verplicht. De verzekeringen die verhuurders jou aan de balie aanbieden, ook op het gebied van aansprakelijkheid (liability), komen dus meestal boven op de standaardverzekering.

Welke verzekering heb ik nodig bij een huurauto?

Vrijwel elke huurauto heeft dus standaard de WA-verzekering. De verzekeringen die u via het verhuurbedrijf kunt afsluiten, bijvoorbeeld op het gebied van aansprakelijkheid, komen meestal bovenop de standaard WA-verzekering. Let er bij het verzekeren van uw huurauto goed op dat de auto inderdaad WA is verzekerd.

Hoe werkt een deelauto?

Een deelauto huren Een deelauto huur je al vanaf een paar tientjes per dag, plus een tarief per gereden kilometer. Als huurder heb je naar de verzekering geen omkijken, maar je hebt wel een fors eigen risico, dat onder andere afhangt van je leeftijd en de waarde van de deelauto.

Hoe werkt deelauto?

Een deelauto is een auto die door meerdere mensen gebruikt wordt, dit wordt ook wel autodelen genoemd. Synoniemen voor deelauto zijn leenauto of buurtauto. Een huurauto is eigenlijk ook een soort deelauto die wordt aangeboden door “klassieke” autoverhuurbedrijven.

Welke verzekering nemen bij huurauto?

Wat moet je verzekeren bij een huurauto?

Als huurder bent u verantwoordelijk voor alle schade die ontstaat aan de huurauto. Met een WA beperkt casco verzekering bent u (voor een groot deel) gedekt voor deze schades aan de huurauto. Deze verzekering heeft meestal wel een eigen risico. Ook kan het zijn dat er bepaalde schades uitgesloten zijn van dekking.

Wat is een PAI verzekering?

Wat is een inzittendenverzekering? Een inzittendenverzekering wordt ook wel een PAI genoemd, wat staat voor Personal Accident Insurance. Gebeurt er onderweg een ongeluk en raken inzittenden (blijvend) invalide? Dan keert deze ongevallenverzekering een vast bedrag uit, ongeacht of het nu gaat om één persoon of meerdere.