Inhoudsopgave
Hoe verteert een krokodil?
De krokodil drijft richting zijn prooi en valt hem razendsnel aan. Als hij beet heeft, slaat hij de prooi op het water en scheurt hem aan stukken. Want kauwen kan een krokodil niet!
Waarom draaien krokodillen met hun prooi?
Grotere prooien moeten ze eerst in stukken scheuren. Ze doen dit door de dieren op één plek vast te pakken en er dan mee rond te draaien, om hun eigen as. Dit wordt ook wel de dodenrol genoemd. Ze laten prooien ook dood in het water achter, in hun eigen ‘voorraadkast’.
Waarom kan een krokodil niet kauwen?
Onze tanden zijn scherp in het midden en plat aan de buitenkant. Scherp in het midden, om iets af te bijten. En aan de buitenkant plat, om te kauwen. Krokodillen hebben alleen maar scherpe, puntige tanden.
Waarom zijn krokodillen niet in Nederland?
Als hij het te warm krijgt zet hij zijn bek open om zo de temperatuur te regelen. Ze houden van een temperatuur van rond de 30 graden. Als ze het te koud of te warm hebben kunnen ze doodgaan. Daarom kunnen ze in Nederland niet leven. Krokodillen leven in groepen bij elkaar. Daar zie je ook vaak vogels bij ze.
Wat is de lengte van de krokodillen?
Een volwassen krokodil wordt ongeveer 5 meter lang. De mannetjes worden groter dan de vrouwtjes en kunnen wel 1.000 kg. wegen. Het voedsel van de krokodillen. Het vrouwtje zorgt goed voor de kleintjes en zij draagt deze in de bek naar het water. De babykrokodillen moeten zelf voor eten zorgen. Ze eten insecten, vissen en kikkers.
Wat zijn krokodillen opportunistisch?
Krokodillen zijn erg opportunistisch en eten bijna alles wat ze kunnen vinden. Het zijn carnivoren, en ze de kleinere krokodillen eten voornamelijk vis, knaagdieren en kleinere dieren. Grotere krokodillen jagen op grotere prooien. Grote krokodillen kunnen zelfs koeien, buffels of paarden vangen.
Wat doen krokodillen in de zon?
Luieren in de zon. Krokodillen liggen veel in de zon om lekker warm te worden. Een krokodil kan niet zoals een mens zweten. Als hij het te warm krijgt zet hij zijn bek open om zo de temperatuur te regelen. Ze houden van een temperatuur van rond de 30 graden. Als ze het te koud of te warm hebben kunnen ze doodgaan.