Hoe vermenigvuldigen zilvervisjes zich?

Hoe vermenigvuldigen zilvervisjes zich?

Vrouwelijke zilvervisjes leggen in hun leven ongeveer honderd eitjes. De eitjes worden bevrucht door een spermacapsule van een mannetje. Na zes weken komen de eitjes uit en zijn de eerste weken wit van kleur. Om te kunnen groeien, moeten de zilvervisjes vervellen.

Hoeveel eitjes leggen zilvervisjes?

Zilvervisjes leggen soms wel 20 eitjes per dag. Ze kunnen ongeveer twee á 3 jaar oud worden, wat inhoudt dat ze in hun leven zeer veel jongen kunnen voortbrengen. Vaak is een professionele ongediertebestrijder nodig om zilvervisjes succesvol te bestrijden.

Wat is het verschil tussen een zilvervisje en een papiervisje?

Zilvervisjes zijn iets kleiner, zo’n 7 tot 12 mm. Ze danken hun naam aan hun donkere zilveren kleur. Papiervisjes worden ongeveer 15 mm lang en zijn grijsachtig met wat spikkels.

Wat zijn de zilvervisjes?

De naam verwijst naar de zilverachtige glans van de schubben die het lichaam bedekken en misschien ook naar zijn vermogen watervlug weg te glippen. Zilvervisjes worden ongeveer een centimeter lang en komen in Nederland en België vooral voor in vochtige hoeken in badkamers of keukenkastjes.

Wat zijn de larven van zilvervisjes?

Zilvervisjes beginnen klein en vervellen steeds om groter te worden. Er wordt vaak gedacht dat zilvervisjes de larven zijn van motten omdat ze beide een zilverachtig poeder op hun lijf hebben en ze ook vaak samen in kledingkasten zitten. De larven van motten zijn echter kleine rupsjes. In het “wild” leven zilvervisjes in gebieden waar het nooit

Wat is het verschil tussen zilvervisjes en papiervisjes?

Het verschil tussen een zilvervisje en een papiervisje is lastig te zien. Het kleurverschil is minimaal: het zilvervisje is – weinig verbazingwekkend – zilverkleurig, terwijl het papiervisje iets lichter grijs is en wat spikkels op de schubben heeft. Zilvervisjes zijn ongeveer 7 tot 12 millimeter lang, papiervisjes meten zo’n 15 millimeter.