Hoe vermeld je initialen?

Hoe vermeld je initialen?

In de literatuurlijst begin je de bronvermelding doorgaans met de achternaam van de auteur, gevolgd door de initialen. Als je in de tekst naar de auteur verwijst, vermeld je alleen de achternaam. Vrolijks, Chimene. (2021).

Hoeveel initialen APA?

Soms heeft een auteursnaam meer dan één initiaal. Ondanks dat er in de APA-handleiding geen regel is die voorschrijft hoeveel initialen je in de bronvermelding moet overnemen, worden hierin nooit meer dan twee weergegeven.

Hoe verwijzen naar transcript?

Verwijzen naar persoonlijke interviews Transcripten hiervan worden meestal niet opgenomen in een bijlage. Aangezien deze interviews nergens worden gepubliceerd, beschouw je de citaten als persoonlijke communicatie. Je plaatst alleen een verwijzing in de tekst, maar neemt geen bronvermelding op in de literatuurlijst.

Wat zijn initialen bij naam?

initiaal – Zelfstandignaamwoord 1. elk van de eerste letters van iemands namen 2. grote, meestal versierde beginletter in een handschrift en in gedrukte teksten initiaal – Bijvoeglijk naamwoord 1. initieel, aanvankelijk Woordherkomst afgeleid van het Franse initiale of van het Latijnse initium (begin) met het ac…

Lees ook:   Wat is obesitas klasse 1?

Hoe noteer je namen?

In Nederland is het gebruikelijk om te rangschikken op basis van het kernwoord van de naam. Lidwoorden en voorzetsels worden dan tussen haakjes of na een komma achter het kernwoord geplaatst: Poel (van der) of Poel, van der. In België wordt doorgaans gealfabetiseerd op de volledige naam: Van der Poel.

Hoe bronnen alfabetisch rangschikken?

De literatuurlijst sorteer je op alfabetische volgorde. Je gaat uit van de achternaam van de eerste auteur van een bron. De eerste auteur is de auteur die als eerste genoemd wordt in de bron, dit hoeft dus niet de auteur te zijn van wie de eerste letter van de naam als eerste in het alfabet voorkomt.

Hoe een video refereren?

Voor een verwijzing in de tekst naar een YouTube-video gebruik je de naam die als eerste komt in de bronvermelding in de literatuurlijst. Hierbij maakt het niet uit of dit een echte naam is of de naam van het kanaal: (Sjah, 2017) (Radboud Universiteit, 2019)

Lees ook:   Hoeveel tijd spenderen koppels samen?

Hoe citeer je een video APA?

Als je een specifiek moment in een video- of audiobron wilt uitlichten, raadt APA aan om een tijdstempel te gebruiken bij je verwijzing in de tekst. Voeg hiervoor de tijdstempel toe waarop het geciteerde deel begint….Hoe citeer ik volgens APA uit een video- of audiobron?

  1. van, van der, van de.
  2. de, den, del.
  3. el, al.
  4. la, las.