Hoe verander je je relatie met eten?

Hoe verander je je relatie met eten?

Hoe krijg je een gezonde relatie met eten? (20 tips)

  1. Kijk wat voor JOU helpt, luister dus naar je eigen lichaam.
  2. Vergelijk jezelf niet met anderen, elk lichaam is anders.
  3. Skip social food accounts als je merkt dat dit impact op je heeft.
  4. Als je al ‘cheat’ geniet er dan van in plaats van je schuldig te voelen.

Wat mag je eten als je gaat lijnen?

Mager vlees of vis, zoals kipfilet of pangasiusfilet, zijn goed geschikt voor gewichtsverlies. Vetarme kwark, eieren en magere kaas, zoals emmentaler, zijn ook lekkere en goede eiwitbronnen. Bij plantaardige eiwitbronnen heb je het over peulvruchten. Erwten, sojabonen, maïs of linzen zijn het meest geschikt.

Hoe heet het als je niet eet?

Anorexia nervosa (magerzucht): men zal er alles aan doen om heimelijk wegen te vinden niet te hoeven eten. Boulimia nervosa: men is sterk geobsedeerd om heimelijk veel te eten en dit kort daarna weer uit te braken, of te laxeren.

Wat is goed voor je lijn?

Vezels zijn gezond en zitten in fruit, groenten, peulvruchten en volle granen. Vezels zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt omdat de koolhydraten uit voedsel minder snel worden afgebroken. Ook zorgen vezels sneller voor een verzadigd gevoel en ga je automatisch minder eten (bron).

Heb ik een ongezonde relatie met eten?

Een duidelijk kenmerk van een ongezonde relatie met eten is jezelf straffen. Bijvoorbeeld: je hebt in de stad een taartje gegeten, daarom MOET je daarna van jezelf fanatiek sporten. Of je hebt je gisteren laten gaan met eten en daarom mag je vandaag maar heel weinig eten van jezelf. Dit is nooit een goed idee.

Hoe krijg je weer een gezonde relatie?

Vertrouwen Vertrouwen is de belangrijkste bouwsteen van een gezonde relatie. Zonder vertrouwen is er geen fatsoenlijke ‘fundering’ in de relatie waarmee je emotionele intimiteit kunt opbouwen. De kans om gekwetst te worden, wordt steeds groter als er geen vertrouwen in elkaar is.

Wat mag je zeker niet eten als je wil afvallen?

Vermijd andere snelle koolhydraten Snel afvallen doe je níet met snelle koolhydraten, dat is zeker. Snelle koolhydraten zijn koolhydraten die zo snel worden verwerkt dat je lichaam ze behandelt als suiker. Ook al zijn ze niet zoet. Het gaat hierbij opnieuw om producten die sterk bewerkt zijn.