Hoe vaak slimme meter uitlezen?

Hoe vaak slimme meter uitlezen?

Een slimme meter wordt bijna elke dag uitgelezen. U ontvangt maandelijks een verbruiksoverzicht van uw energieleverancier. Zo krijgt u inzicht in uw energieverbruik. Als u geen maandelijks overzicht wilt ontvangen, kunt u dat stopzetten.

Hoe werkt het uitlezen van de slimme meter?

De slimme meter is een digitale meter waarvan de standen op afstand worden uitgelezen door de energieleverancier en de netbeheerder. Je hoeft dus geen meterstanden meer door te geven aan je energieleverancier. En er hoeft ook geen meteropnemer meer langs te komen.

Wat doet een Slimmemeter?

De slimme meter doet 2 dingen: uw verbruik meten en meterstanden doorgeven. Via het gratis verbruiks- en kostenoverzicht geeft uw energieleverancier u maandelijks meer inzicht in uw energieverbruik. Zo weet u iedere maand wat u verbruikt en hoeft u niet te wachten op de jaarafrekening.

Lees ook:   Heb je klieren in je gezicht?

Hoe vaak stuurt slimme meter standen door?

Uw slimme meter stuurt standaard elke maand de meterstanden door. Vraag uw energieleverancier om uw meterstanden vaker door te sturen. Uw verbruiken ziet u terug op de overzichten van uw energieleverancier.

Wat kan ik zien op een slimme meter?

Slimme thermostaat en energieverbruiksmanagers De slimme meter meet het energieverbruik en biedt je een dagelijks (of in elk geval twee maandelijks) overzicht van je gas- en stroomverbruik. Een slimme thermostaat is een apparaat waarmee je de radiatoren in huis ook vanaf afstand kunt beheren.

Waarom zou ik een slimme meter nemen?

Een slimme meter geeft u onder andere beter inzicht in uw energieverbruik en het besparen van energie. Om de 2 maanden ontvangt u namelijk een verbruiks- en kostenoverzicht. Uw meterstanden hoeft u ook niet meer door te geven. Dit gebeurt automatisch.

Waarom heb ik geen slimme meter?

Het is mogelijk om plaatsing van een slimme meter te weigeren, ook als u zonnepanelen laat installeren. U moet deze weigering zelf doorgeven aan uw netbeheerder. In dat geval krijgt u een digitale meter aangeboden die niet op afstand uitleesbaar is.

Lees ook:   Wat is er allemaal te doen in Gran Canaria?