Hoe vaak ga je naar pedicure?

Hoe vaak ga je naar pedicure?

Het advies om een pedicure te bezoeken is om iedere 6 weken, dit geheel afhankelijk of u klachten heeft of niet. Ook voor diabetes en reumapatiënten geldt; dat een bezoek om de 6 weken aan onze gediplomeerde (medisch) pedicures bijdraagt aan een optimale voetverzorging.

Kan ik pedicure vergoed krijgen?

Pedicure wordt alleen bij diabetes vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding is afhankelijk van je voetproblemen. Er zijn ook vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, maar doorgaans alleen bij diabetes, reumatoïde artritis en andere bloedvatproblemen.

Hoe vaak pedicure eelt?

Mensen die veel eelt aanmaken of kloven hebben gaan soms om de 3 of 4 weken. En als u last heeft van een ingegroeide nagels, gaat u ook vaker naar de pedicure. Heeft u weinig of geen problemen aan uw voeten dan is een bezoek om de 2 à 3 maanden voldoende.

Heb je een verwijzing nodig voor pedicure?

Is er een verwijzing nodig voor de Medisch Pedicure? Nee, er is geen verwijzing nodig om een medisch pedicure te bezoeken. Heeft u diabetes, reuma of een andere medische aandoening dan is een verwijzing van uw behandelend (huis) arts wel noodzakelijk. Zonder deze verwijzing krijgt u geen vergoeding.

Hoe kies je een pedicure?

Heb je een pedicure gevonden met een goede website en is deze pedicure ook aangesloten bij brancheorganisatie ProVoet? Dan is de kans groot dat het om een goede pedicure gaat. Toch is het goed om dit nog eens te controleren. Dit doe je door online naar reviews over de betreffende pedicure te zoeken.

Wat is een standaard pedicure behandeling?

Een normale voetverzorging bestaat vaak uit het knippen van de nagels, het verzorgen van de nagels, verzorging van de huid rondom de nagels, verzorging van de voetzool, verwijderen van eventuele likdoorns, verwijderen van eelt en verzorgen van kloven. Deze behandeling kost gemiddeld ongeveer tussen de €. 25,00 en €.