Hoe vaak controleer je de temperatuur van de koelkast?

Hoe vaak controleer je de temperatuur van de koelkast?

Controleer temperatuur na halve dag met een koelkastthermometer en stel indien nodig weer bij.

Hoe koud is de groentelade?

De groentelade In deze lade is het iets warmer dan in de rest van de koelkast, gemiddeld zo’n 4 à 6°C. Dit is de ideale bewaartemperatuur voor veel groenten en fruit. Al zijn er ook behoorlijk wat groente en fruit die u net niet in de koelkast mag bewaren (meer info).

Hoe koelkast meten?

Inbouw koelkasten hebben een standaard nisdiepte van 55 cm, maar er bestaan een paar modellen van 60 cm diep. Daarom is het verstandig om altijd even te controleren hoe diep de nis is in jouw keuken. Meet de nis aan de binnenkant van achter tot aan de voorkant. Je meet dus niet de koelkast maar de keukenkast.

Waarom een groentela?

Tip: gebruik de groentelade Groenten bevatten veel vocht en zijn daarom gevoelig voor uitdroging. De groentelade zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid hoger is dan in de rest van de koelkast, bewaar de groente dus bij voorkeur in de lade en in de originele verpakking.

Hoe zet je een koelkast lager?

Wanneer ik de koelkast kouder wil zetten moet ik dan naar een hoger of een lager cijfer draaien? De cijfers op de thermostaatknop staan voor het koudeniveau binnenin de koelkast. Hoe lager het cijfer des te hoger (warmer) zal de temperatuur in het koelgedeelte zijn.

Wat is de minst koude plek in de koelkast?

Zone 1 is het minst koud. Daar kan het zo’n 3°C tot 4°C warmer zijn dan de ingestelde temperatuur. Dit is de juiste plaats voor producten in pot, dranken, gebak, kaas, boter en eieren. Zone 2 is het koudste deel van de koelkast en de beste plek voor de bederfelijkste waren of producten die bacteriegevoelig zijn.

Welke stand ijskast?

Wat je wel kunt aanhouden is: hoe hoger de stand, hoe meer hij koelt. De beste temperatuur om je etenswaren te bewaren, is 4 °C. Als je je koelkast op een lage temperatuur zet, dan bederven producten minder snel en ook ziekteverwekkers groeien nauwelijks.