Hoe test je chloor in zwembad?
Meten is weten Hou de EXIT zwembad teststrip helemaal onder water. Haal de teststrip er na 5 seconden uit en hou de teststrip horizontaal zonder het water eraf te schudden.
Hoe zwembadwater testen?
De volgorde van testen en op orde brengen van je zwembadwater is dus altijd hetzelfde! Begin met de alkaliteit. Als die op orde is, test en breng je de pH-waarde op orde. En als die op orde is, test en breng je de chloorwaarde op orde.
Hoe vrije chloor verhogen?
U kunt een te lage chloorwaarde corrigeren door nieuw chloor toe te voegen. Hiervoor kunt u chloortabletten gebruiken, het liefst in combinatie met een chloordrijver.
Hoe vaak moet je zwembadwater testen?
Wordt het zwembad weinig gebruikt, controleer dan zeker 1 keer per week de waterkwaliteit met behulp van een watertester . Wordt het zwembad meer dan 2 dagen per week gebruikt, dan dien je de waterkwaliteit 2 tot 3 keer per week te testen.
Hoe weet je of zwembadwater goed is?
pH-waarde zwembad: de basis van het zwembadwater De basis van het zwembadwater is de pH-waarde, ook wel de zuurgraad genoemd. De ideale pH-waarde is tussen de 7,2 en 7,6. Het is belangrijk deze op orde te houden, om ervoor te zorgen dat het chloor blijft werken.
Wat is het verschil tussen vrij chloor en totaal chloor?
– De totale chloor bestaat uit vrij chloor én gebonden chloor. Gebonden chloor, ook wel chlooramines genoemd, is vrij chloor dat met de vervuiling heeft gereageerd. – De gebonden chloor moet minder dan 0,6 mg/l zijn en is je vervuilingsgraad.
Wat als vrije chloor te laag is?
– Te weinig vrije chloor kan leiden tot groei van bacteriën en virussen, die op hun beurt tot oorontstekingen of ergere ziektes kunnen leiden. – Te veel vrij chloor kan leiden tot het bleken van textiel en liners en andere materialen (vrij chloor > 30 mg/l lost zelfs PVC op zoals stofzuigers).
Hoe chloorgehalte verhogen?
Dit doe je door een chloorshock uit te voeren. Een chloorshock is het toevoegen van een extra hoge dosis (ev. vloeibare) chloor aan het zwembad, om zo het chloorgehalte een boost te geven en op peil te brengen. Opgelet: vooraleer je een chloorshock uitvoert, controleer je best eerst de pH- en chloorwaarde.