Hoe te slapen met een zwangerschapskussen?

Hoe te slapen met een zwangerschapskussen?

Onder invloed van je zwangerschapshormonen worden de ligamenten van het bekken wat soepeler en dat kan voor bekkenpijn zorgen. Last van? Dan is het fijn om ’s nachts met het zwangerschapskussen tussen je knieën te slapen. Zo blijven beide benen evenwijdig en blijft het bekken mooi symmetrisch.

Hoe gebruik zwangerschapskussen?

Klem de onderkant van het voedingskussen tussen je benen en laat je hoofd rusten op het bovenste deel. Leg het middenstuk onder je zwangere buik, zodat je gewicht beter verdeeld is. Je wordt als het ware omhelst door het lichaamskussen, waardoor ook je rug de nodige steun krijgt.

Hoe lang mag je op je rug liggen zwanger?

Op je rug. Slapen op je rug kan in principe geen kwaad, maar vanaf ongeveer week 20 kan het beter zijn om op je zij te slapen. Het kan namelijk zo zijn dat de bloedtoevoer naar de grote lichaamsader (de vena cava) wordt afgekneld als je op je rug slaapt.

Waarom zwangerschapskussen?

Omdat een zwangerschapskussen ontworpen is om zich aan te passen aan het lichaam van een zwangere vrouw, geeft het kussen ondersteuning op de plekken van het lichaam waar dat nodig is. Hierdoor lig je in een comfortabelere houding tijdens je slaap. Een goede slaaphouding zorgt voor een betere bloedcirculatie.

Hoe in bed liggen met lage rugpijn?

Houdt uw rug niet te scheef tijdens het slapen, anders wordt u wakker met pijnlijke spieren. En zorg voor een matras dat een beetje mee beweegt. Op die manier kunt u nog in een S-vorm gaan liggen. Dat lijkt misschien slecht, maar de meest comfortabele slaap is als uw ruggenwervels in een natuurlijke vorm liggen.

Waarom niet op rechterzij slapen zwanger?

Als je op je rechterzij slaapt, zet je druk op je lever en verhinder je zo een optimale werking van het orgaan. Zeker als je buik dikker wordt. Ben je een rugslaper? Dan duwt de baby tegen je aorta, vena cava en belangrijke organen.

Hoe Kniekussen gebruiken?

Ga op je zij liggen en plaats het kniekussen tussen je benen of knieën. Zo creëer je een neutrale posi e voor je wervelkolom en wordt de druk op je knieën verlicht.

Is op je rug liggen slecht voor de baby?

Onthoud: tijdens de gehele zwangerschap zijn alle houdingen prima! Buik slapen bijvoorbeeld zal je vanzelf niet meer doen wanneer jouw buik in de weg gaat zitten. Je kan dus veilig op jouw rug liggen of slapen. In het derde trimester groeit jouw baby flink in gewicht.

Welk voedingskussen is fijn om mee te slapen?

Het fijne voedingskussen van Form Fix wint in populariteit en hoort dan ook zeker in dit rijtje thuis. Dit speciale voedingskussen kun je tijdens de zwangerschap gebruiken om lekker mee te slapen en daarna voor het voeden van je kindje.

Is een voedingskussen noodzakelijk?

Is een voedingskussen nodig en handig? Daar kunnen we kort over zijn: ja! Dankzij de vorm, buigzaamheid en soepelheid kun je een voedingskussen prima gebruiken in de zwangerschapsperiode om het lichaam tot rust te laten komen.