Hoe sterk is jou wachtwoord?

Hoe sterk is jou wachtwoord?

Het allerbelangrijkste van een wachtwoord is de lengte van het wachtwoord. Daarom adviseren we ook vaak om een wachtwoordzin te gebruiken. Verzin een wachtwoord(zin) van tenminste 12 tekens. Een wachtwoord wordt sterker als je andere tekens gebruikt (cijfers, leestekens) maar lengte is altijd belangrijker.

Wat is een voorbeeld van een sterk wachtwoord?

Maak een wachtwoord van minimaal 12 karakters. Hoe langer, hoe beter. Gebruik bijvoorbeeld een gezegde, zin uit een liedje of andere zin die je goed kunt onthouden en die lastig te raden of kraken is. Bijvoorbeeld: Liever U2 dan de 6e van Beethoven!

Hoe is het mogelijk dat wachtwoorden gekraakt kunnen worden?

Een combinatie van informatie zoals je naam plus de woonplaats of een geboortedatum (ook gemakkelijk te kraken). Bestaande woorden uit het woordenboek. Hackers laten volledige woordenboeken los op wachtwoorden, in verschillende talen en zelfs achterstevoren gespeld.

Is een langer wachtwoord veiliger?

Hoe meer tekens, des te veiliger. Het is verstandiger een lengte van minimaal 12 tekens aan te houden. Dat maakt het het wachtwoord tot 80 miljoen keer zo sterk. Maar meer tekens is nog beter. Cijfers, hoofdletters en speciale tekens (&,?, #, !, %, enz.)

Wat zijn 8 karakters in een wachtwoord?

Hoe meer blokjes, hoe veiliger je wachtwoord. Een veilig wachtwoord is een wachtwoord dat minstens 8 tekens lang is, bestaat uit zowel kleine letters als minstens 1 hoofdletter, en ook minstens 1 cijfer. Indien mogelijk, maak je het ook nog veiliger door er een leesteken als een komma, punt of vraagteken in te zetten.

Wat is een speciaal karakter in een wachtwoord?

Een sterk wachtwoord heeft minstens 8 karakters. Deze samenstelling moet bestaan uit ten minste één hoofletter, één speciaal teken (! @ # etc.) en één klein teken.

Wat is het verschil tussen gebruikersnaam en wachtwoord?

Een wachtwoord kan bestaan uit letters, hoofdletters en cijfers. De bedoeling is dat dit wachtwoord moeilijk te raden is voor iemand anders, maar toch eenvoudig is voor u om te onthouden. Een gebruikersnaam of schuilnaam zijn ook synoniemen van elkaar. Een gebruikersnaam is een naam die u zelf kan kiezen.

Wat zou je kunnen veranderen aan je wachtwoord om het veiliger te maken?

Zo maakt u een veilig wachtwoord

  • Stel een wachtwoord altijd samen uit een combinatie van hoofdletters en kleine letters.
  • Maak gebruik van acroniemen.
  • Maak een wachtwoord veilig door gebruik te maken van het fonetische woord in plaats van het echte woord.

Wat is een zwak wachtwoord?

Simpele wachtwoorden zijn een zwakke schakel in de beveiliging van gegevens. Een wachtwoord moet lang genoeg zijn en voor elke toegang moet weer een ander wachtwoord gebruikt worden. Dat is niet te onthouden en het intikken van die lange wachtwoorden kost veel tijd. U kunt uw wachtwoorden opschrijven en goed opbergen.