Hoe stel je een Sponsordossier op?

Hoe stel je een Sponsordossier op?

Hoe maak je een sponsordossier op?

  1. Stel jouw organisatie voor: wie zijn jullie en waar staan jullie voor?
  2. Stel jouw evenement voor met alle denkbare achtergrondinfo: locatie, voorziene opkomst, doelstelling (bijvoorbeeld een goed doel), doelpubliek, line-up, sponsors die al hebben toegezegd…
  3. Maak een sponsorvoorstel.

Hoe pak je sponsoring aan?

Hierbij is het enorm belangrijk om te luisteren naar wat de sponsor precies wil bereiken. Niet alleen met dit evenement, maar bijvoorbeeld ook dit jaar. Hoe beter je luistert, hoe meer je het sponsorpakket kan aanpassen naar de potentiële sponsor. En hoe groter de kans natuurlijk weer is dat ze echt met je in zee gaan.

Hoe maak ik een sponsorcontract?

In een sponsorovereenkomst komen de volgende zaken aan bod:

  1. Contractpartijen.
  2. Uitgangspunten.
  3. Hoogte van het sponsorbedrag of de te leveren diensten.
  4. Tegenprestatie van de ontvangende organisatie.
  5. Duur van de overeenkomst.
  6. Ontbindende factoren.
  7. Evaluatiemomenten.

Is sponsoring aftrekbaar van de belasting?

Wanneer jij als ondernemer sponsort in ruil voor publiciteit, dan zijn de sponsorkosten 100% aftrekbaar. Sponsoring vindt dan plaats vanuit een zakelijk oogpunt. Denk aan naamsbekendheid, product- of merkintroductie en personeelswerving. Hierbij wordt ook de btw als voorbelasting verwerkt in je aangifte omzetbelasting.

Hoe sponsoring factureren?

U stuurt uw sponsor voor de tegenprestatie een factuur zonder btw. De prestatie die aan de sportclub wordt verricht, de kleding, is waarschijnlijk wel een prestatie die belast is met btw. Krijgt uw sportclub bijdrage zonder dat hier een tegenprestatie tegenover staat? Dan is dit een gift.

Waarom sponsoren evenementen?

Waarom bedrijven evenementen sponsoren Marketing en aandacht voor hun merk. Het bereiken van nieuw publiek. Leadgeneratie en bedrijfsontwikkeling. Maatschappelijk verantwoord ondernemen.