Hoe stel je een doelgroep vast?

Hoe stel je een doelgroep vast?

Enkele punten waarop jij je doelgroep kunt bepalen zijn:

  1. leeftijd.
  2. geslacht.
  3. provincie.
  4. woonplaats.
  5. burgerlijke staat.
  6. wel of geen kinderen.
  7. opleidingsniveau.
  8. werkende of werkeloos.

Welke vragen stel je aan je doelgroep?

Wat zijn belangrijke kenmerken van mijn doelgroep (leeftijd, woonregio, geslacht, etc.)? Via welke kanalen kan ik mijn doelgroep het beste bereiken (online, offline, etc.)?

Hoe leer je je doelgroep kennen?

Een interview of focusgroep zijn goede manieren om je doelgroep te leren kennen. Bedenk eens welke huidige of potentiële klanten je kunt benaderen voor een interview. Nodig deze mensen uit op een leuke mooie en zorg dat je van tevoren een vragenlijst hebt voorbereid.

Welke informatie heb je nodig over potentiele klanten?

Het is belangrijk om je potentiële klanten heel goed te leren kennen. Je zou moeten weten wat hen bezighoudt en waar ze hun tijd doorbrengen. Is het een publiek dat vaak op social media zit? Of brengen ze net meer tijd door in de niet-digitale wereld?

Wat wil mijn doelgroep?

Doelgroepbepaling richt zich op de specifieke wensen en overeenkomsten van potentiële of bestaande klanten. Als je weet waar je klanten behoefte aan hebben, kun je hier je product of dienst op aanpassen.

Wat kun je zeggen over een doelgroep?

Een doelgroep omschrijven zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in wie zij zijn, hoe zij aangesproken willen worden en wat hun problemen en wensen zijn. Met die informatie kun je heel concreet met communiceren.

Welke 3 manieren van leren kennen we?

Allemaal zijn ze te vereenvoudigen tot 3 hoofdsoorten:

  • Cognitief leren.
  • Sociaal-affectief leren.
  • Psychomotorisch leren.

Waarom is het belangrijk om je doelgroep te kennen?

Door je doelgroep te analyseren kom je achter de juiste informatie om je producten en diensten goed aan te kunnen bieden. Denk hierbij aan leeftijd, nationaliteit(en) en hoe je ze het beste kunt bereiken. Bijvoorbeeld online via social media of juist offline op beurzen en evenementen.