Hoe snel infectie na operatie?

Hoe snel infectie na operatie?

Veel van deze bacteriën zijn lichaamseigen. Een goede persoonlijke hygiëne is daarom van belang. Als deze bacteriën zich vermenigvuldigen veroorzaken ze een wondinfectie. Meestal openbaart deze infectie zich zo’n 5 tot 7 dagen na de operatie.

Hoe lang last van Flapoperatie?

De eerste dagen na een flap-operatie kan enige pijn en zwelling optreden. De pijn is met pijnstillers goed te bestrijden. Het geopereerde tandvlees dient tijdens de genezing zoveel mogelijk met rust te worden gelaten zodat u daar gedurende enkele weken geen mondhygiëne mag uitvoeren.

Kan een ontstoken tand getrokken worden?

Als de ontsteking de pulpa van de tand of kies nog niet heeft bereikt dan zal de tandarts een wortelkanaalbehandeling uitvoeren om de pulpa te verwijderen. Maar als de tand of kies zodanig door de ontsteking is aangetast dan bestaat er geen andere optie dan de tand of kies te trekken.

Wat is wildgroei tandvlees?

Wildgroei van tandvlees is een aandoening waarbij sprake is van abnormale groei van tandvlees. Dit verschijnsel kan zich beperken tot een bepaald gebied in de mond of door de hele mond verspreid zijn. Het tandvlees (de gingiva) zit normaalgesproken rond de tandhals.

Lees ook:   Wat is de beste Plafondisolatie?

Doet tandvlees weglaseren pijn?

Met de laser kunnen we erg doelgericht werken, waardoor er ook maar heel weinig nevenwerkingen zijn. Patiënten genezen hierdoor sneller na een behandeling. Laserbehandelingen zijn bovendien veilig en nagenoeg pijnloos, hierdoor is verdoven niet meer nodig als we bijvoorbeeld een gaatje boren.

Waarom Flapoperatie?

Een flap-operatie kan noodzakelijk zijn bij hardnekkige gevallen van parodontitis. In de meeste gevallen kan parodontitis genezen door de combinatie van goede mondhygiëne en uitgebreide tandvleesbehandeling. Het kan voorkomen dat erg diepe of moeilijk bereikbare pockets niet voldoende reageren op de behandeling.

Wat te doen na Flapoperatie?

Instructie na parodontale flapoperatie Vlak na de behandeling: de wang goed koud houden met b.v. ijsblokjes in een nat washandje of m.b.v. ice-pack. Niet aan de wond zuigen of met de tong langs de wond gaan. Als de verdoving is uitgewerkt, kunt u alles eten en drinken, het mag alleen niet te warm zijn.