Hoe schrijf je de merknaam van een medicijn?
Namen van gangbare medicijnen en de benamingen van werkzame stoffen (vaak op -ine) krijgen gewoonlijk geen hoofdletter. Merknamen van medicijnen krijgen wel een hoofdletter: Nasonex, Nattermann, Parnate, Seretide, Seroxat, Sterilon, Tamiflu, etc.
Welke namen schrijf je met een hoofdletter?
Hoofdletters gebruik je alleen voor namen van personen, bedrijven, instellingen, merken, wetten, boeken, aardrijkskundige plaatsen, talen, dialecten, volkeren, feestdagen en historische gebeurtenissen. Ook afleidingen van namen en namen in samenstellingen schrijf je met een hoofdletter.
Welke namen krijgen in het Nederlands een hoofdletter?
Ook geografische namen (plaatsen, streken en gebieden) krijgen in het Nederlands een hoofdletter, denk maar aan: Alkmaar en Heiloo Noord-Holland Zuidoost-Nederland de Randstad de Zaanse Schans het Wilde Westen 1 Alkmaar en Heiloo 2 Noord-Holland 3 Zuidoost-Nederland 4 de Randstad 5 de Zaanse Schans 6 het Wilde Westen
Hoe begint de achternaam met een hoofdletter?
Na ‘meneer’ en ‘mevrouw’ begint de achternaam altijd met een hoofdletter: meneer Raaspit, mevrouw Van der Hoed. Een voorvoegsel (‘van der’) krijgt altijd maar één hoofdletter. Je zou kunnen zeggen dat een naam altijd start met een hoofdletter, in dit geval is dat de ‘v’.
Wat is het gebruik van hoofdletters in persoonsnamen?
Regels voor het gebruik van hoofdletters in persoonsnamen Na ‘meneer’ en ‘mevrouw’ begint de achternaam altijd met een hoofdletter: meneer Raaspit, mevrouw Van der Hoed. Een voorvoegsel (‘van der’) krijgt altijd maar één hoofdletter. Je zou kunnen zeggen dat een naam altijd start met een hoofdletter, in dit geval is dat de ‘v’.
Hoe krijg je een hoofdletter?
Volg de volgende regels voor het bepalen van hoofdletters. Regel 1: Het eerste woord van een zin krijgt een hoofdletter. Als de zin met een apostrof of ander teken begint, krijgt het tweede woord een hoofdletter.