Hoe schadelijk is prednison?

Hoe schadelijk is prednison?

Bij langdurig gebruik treden meer bijwerkingen op: maagklachten, verhoogde kans op infecties, spierpijn, verhoogde bloeddruk, hoofdpijn, een dunnere huid met grotere kans op blauwe plekken, en vochtophopingen: gezwollen handen en voeten en het gevreesde vollemaansgezicht.

Kan je prednison langdurig gebruiken?

Bij langdurig gebruik van prednison is het noodzakelijk de dosering geleidelijk aan af te bouwen om ontwenningsverschijnselen te voorkomen. Ontwenningsverschijnselen door te snel afbouwen van prednison zijn: hoofdpijn, braken, misselijkheid, diarree, koorts, een daling van de bloeddruk of bewustzijnsdaling.

Is 5mg prednison veel?

De dosering is sterk afhankelijk van de aard en de ernst van de aandoening. Prednison kan gegeven worden als: – korte stootkuur – langdurige intensieve therapie waarbij de dosis vaak langzaam wordt afgebouwd – langdurig ondersteunende therapie.

Hoe remt prednison ontstekingen?

Prednison remt ontstekingen en overgevoeligheidsreacties (corticosteroïd). Bij ziektes met ernstige ontstekingen (zoals reuma, ontstekingen van de darmen, huid, luchtwegen en ogen). Ook bij clusterhoofdpijn, sommige bloedziektes, de spierziekte van Duchenne, gezichtsverlamming, nierziekten, netelroos en na orgaantransplantaties.

Lees ook:   Wat zijn mooie vakantie bestemmingen?

Wat zijn prednison 30 mg tabletten?

PREDNISON 30 mg tabletten zijn witte, ronde tabletten en 8 mm in doorsnee. Ze hebben aan één kant de inscriptie “PN 30” en aan de andere kant een breukstreep. De tabletten zijn per 30 stuks verpakt in een tablettencontainer met een schroefdop of per 50 stuks in een stripverpakking.

Wat is prednison geneesmiddel?

Prednison is een geneesmiddel dat ontstekingen remt doordat het het afweersysteem onderdrukt. Het wordt voorgeschreven bij veel verschillende aandoeningen. Prednison kan vervelende bijwerkingen veroorzaken. Daarom wordt het meestal maar voor een beperkte duur voorgeschreven.