Hoe reclame maken voor evenement?

Hoe reclame maken voor evenement?

Test de volgende 12 tips uit en check wat het beste werkt voor jouw evenement.

 1. Zorg voor een goede hashtag en gebruik die overal.
 2. Voeg social share buttons toe aan het einde van de registratie.
 3. Kijk verder dan de klassieke sociale media.
 4. Zoek (online) mediapartners.
 5. ‘Social’ boven, ook tijdens en na je evenement.

Hoe kondig je een evenement aan?

Een evenement aankondigen: 5 tips om op te vallen

 1. Kondig het groots aan. Om te beginnen is het ontzettend belangrijk om je evenement op locatie zelf op tijd aan te kondigen.
 2. Via de post.
 3. Laat jezelf horen.
 4. Zet het in de krant.
 5. Guerilla marketing.

Hoe promoot je een festival?

Je kunt ervoor kiezen je festival bekendheid te geven via advertenties in bladen, posters langs de weg of andere festivals en social media. Je kunt ook kiezen om reclame te maken via promotieartikelen. Kies een leuk relatiegeschenk en laat dat bedrukken met het logo van je festival en de website.

Hoe krijg je mensen naar je event?

Hoe krijg je mensen naar je evenement? 7 cruciale tips

 1. Maak jouw event onmisbaar.
 2. Maak de drempel om aan te melden zo laag mogelijk.
 3. Maak het persoonlijk.
 4. Personaliseer je uitnodiging.
 5. Creëer schaarste.
 6. Besteed aandacht aan een follow-up.
 7. Ga voor de festivalstijl!

Hoe promoot je een evenement op Facebook?

Ga naar je Facebook-pagina en klik op Promoten. Selecteer Een evenement promoten. Als deze optie niet verschijnt, controleer dan of je het evenement vanaf je Facebook-pagina hebt gemaakt en niet vanaf je persoonlijke profiel. Kies het evenement dat je wilt promoten en klik op Evenement promoten.

Wat kost een bericht promoten op Facebook?

Je kunt een Facebookbericht promoten vanaf €2 per dag. Hoe vaak en aan hoeveel mensen je gepromote bericht wordt vertoond is natuurlijk afhankelijk van het budget dat je hebt gekozen. Over het algemeen geldt: hoe hoger het budget, hoe hoger het bericht wordt weergegeven in de nieuwsfeed van de doelgroep je target.

Wat is een Facebook event?

Via Facebook Events kan je bijeenkomsten en evenementen zoals benefietfeesten, workshops of lezingen organiseren en delen met je Facebook netwerk.

Wat kost Promoten?

Voor een klik of een andere vorm van betrokkenheid (zoals een vind ik leuk) betaal je vaak tussen de 10 cent of 1 euro. Als je meer betaalt dan 60 cent voor betrokkenheid is het belangrijk om te controleren of het bericht je doelgroep wel aanspreekt en of je wel een goede doelgroep voor het bericht hebt gekozen.

Waarom Event Marketing?

“Event marketing focust zicht op het ontwikkelen, verbreden of uitbreiden van de relatie met je doelgroep. Het evenement, of meerdere evenementen, wordt ingezet als marketing- en communicatie instrument, gericht op één of meerdere vooraf bepaalde (uitgenodigde) doelgroepen.