Inhoudsopgave
Hoe primula planten?
Sleutelbloemen in de tuin Plant primula’s op een vochtige plek, die in de winter echter niet té nat is, en in de (half)schaduw, bijvoorbeeld onder bladverliezende struiken. Plant ze niet te diep en combineer ze met bosanemonen, longkruid (Pulmonaria), holwortel (Corydalis) en Kaukasische vergeet-me-niet (Brunnera).
Is de primula een vaste plant?
De primula is een sterke voorjaarsbloeier en bloeit als een van de eerste vaste planten in het jaar. De naam Primula is dan ook afgeleid van het Latijnse woord voor ‘eerste’. Sommige sleutelbloemen bloeien zelfs al vanaf februari, zoals de Primula japonica ‘Sneeuwwitje’.
Wat doen met uitgebloeide Primula?
Als ze na een paar weken zijn uitgebloeid, kun je ze gewoon in de tuin planten. Plant ze beschut tussen struiken in niet te droge grond. Zo groeien ze in de natuur ook. Deze primula’s zijn volkomen winterhard.
Hoe lang bloeit Dianthus?
Ja, deze tuinanjer is een vaste plant die bloeit vanaf april tot en met juli!
Kun je Primula’s overhouden?
Zijn je primula’s uitgebloeid? Dan kan je ze verplanten in volle grond: met een beetje geluk bloeien ze na 2 maanden opnieuw. Als je je primula’s buiten zet, kies je best een vochtige plek, maar waar er in de winter goede drainage is. Onder bladverliezende struiken is een ideaal plekje.
Kan de Primula tegen vorst?
Niets zo gemakkelijk: deze kleine, deels groenblijvende vaste plant met levendige kleuren is zeer landelijk en goed bestand tegen vorst. U kan ze overal zetten, buiten of binnen, en tot het eind van de winter van hun kleurige bloei genieten.
Hoe behandel ik een Primula?
De Primula bloeit het beste bij temperaturen van 12 tot 15 °C. De plant houdt van een vochtige grond, maar niet van wateroverlast. In een warme kamer kun je de woonplant op een schaal met vochtig grind zetten, dan blijft haar vochtgehalte lekker op peil.
Wat te doen met uitgebloeide anjers?
Verwijder uitgebloeide bloemen bij hoge Anjersoorten of snoei de plant terug na het bloeien om een tweede bloei te bespoedigen. Knip na de eerste vorst de Anjerstengels terug tot een centimeter of 5 boven de grond.