Inhoudsopgave
Hoe Plasticvrij leven?
Tips voor een plasticvrij leven
- Zweer wegwerpartikelen af. Ongeveer 50% van het afval dat in oceanen rondzwerft bestaat uit wegwerpartikelen: dingen die je maar 1 x gebruikt en daarna weggooit.
- Koop liefst onverpakte etenswaren.
- Schaf zelf herbruikbaar verpakkingsmateriaal aan.
- Koop kleding van natuurlijke materialen.
Welke producten in bulk kopen?
Welke producten zijn in bulk te koop?
- Bepaalde bewerkte producten zoals passata, poedersuiker, smeerbaar broodbeleg, bepaalde soorten noten, pitabrood, tortilla’s, pizzadeeg …
- Vloeibare voedingsmiddelen zoals azijn, bepaalde oliĆ«n, wijn, water, melk, yoghurt …
Wat is Verpakkingsvrij winkelen?
(dus niet alleen in reguliere supermarkten, ook in biologische winkels) In een verpakkingsvrije winkel is geen plastic te bekennen. Hoe werkt het? Je neemt je eigen verpakkingen (denk aan glazen potten of plastic bakjes) mee naar de winkel, weegt ze op de weegschaal en plakt er een sticker op.
Wat is een bulk winkel?
Bulkwinkels. ‘Bulk’ klinkt als ‘veel’, maar je koopt juist precies zoveel als je nodig hebt en niet meer. Je neemt het mee in je eigen verpakking of koopt een herbruikbare verpakking in de winkel. In bulkwinkels kan het, winkelen zonder plastic.
Wat is Bulk verkoop?
Retail – is de meest uitgebreide versie van het product. Je koopt bijvoorbeeld een videokaart en krijgt daarbij een beschrijving, cd met software en toebehoren. Bulk – (los onderdeel) is nog altijd een retail product, maar deze keer zonder alle (vaak overbodige) franje, waardoor het product een stuk goedkoper wordt.
Waar zero waste?
Wij hebben de handigste zero waste winkels op een rijtje gezet. Bij een bulkwinkel denk je misschien aan een winkel waar je groot moet inkopen….Dit zijn de 10 leukste zero waste winkels van Nederland
- Delicious Food.
- De Nieuwe Graanschuur.
- Dille en Kamille.
- Vers Alkmaar.
- Ekoplaza.
- Mimint.
- ’t Geertje.
- Neuteboom Kaas-verswereld.
Waarom is er zoveel plastic afval?
Plasticproductie nam een grote vlucht sinds 1950. Om die reden is er sprake van accumulatie of opeenhoping van plastic; er komt namelijk steeds meer in het milieu terecht. Ook accumuleert plastic op bepaalde plekken door regen, wind of zeestromingen of eenvoudigweg op plaatsen waar plastic afval gestort wordt.