Hoe oud moet pup zijn om te vliegen?

Hoe oud moet pup zijn om te vliegen?

Een pasgeboren pup mag nog niet vliegen – maar vanaf wanneer mag het wel? Het verschilt per airline: voor sommige maatschappijen mag het vanaf 8 weken, en voor anderen vanaf 3 maanden pas. Zoek dus zeker de voorwaarden van de maatschappij op vóór je boekt.

Is vliegen slecht voor hond?

Over het algemeen zijn gezonde volwassen honden goed in staat om met het vliegtuig te reizen. Toch moet je altijd met je dierenarts overleggen als je jouw huisdier wilt laten vliegen. Kortsnuitige honden kunnen moeite krijgen met ademhalen op grote hoogte, dus het is beter als zij niet met het vliegtuig gaan.

Welke hondenrassen zijn toegestaan in België?

In België is er geen enkel verbod in verband met het ras van de hond . Wel zijn er in bepaalde landen, voor bepaalde hondenrassen, regels voor de toegang tot hun grondgebied. Informeer u dus bij het land van bestemming vóór uw vertrek.

Lees ook:   Waarom Google Tag Manager gebruiken?

Waarom moeten honden en katten reizen binnen de EU?

Honden, katten en fretten die reizen binnen de EU, moeten: beschikken over een Europees paspoort om te mogen reizen in de EU, dat afgeleverd wordt door een dierenarts. Dit paspoort voor gezelschapsdieren is sinds 29-12-2014 aangepast.

Wanneer moet een hond, kat en fret meenemen naar België?

Vanaf die datum moet elke hond, kat en fret een geldige rabiës vaccinatie hebben. Deze mag pas vanaf een leeftijd van 12 weken gegeven worden, daarna moet het dier nog 21 dagen wachten voor hij België binnen mag. Pups of kittens jonger dan 15 weken kunnen daardoor niet worden meegenomen naar België. Bijzonderheden:

Wat is de wachttijd voor hondenbezitters?

Deze mag worden gegeven vanaf een leeftijd van 12 weken en daarna geldt een wachttijd van 3 weken. Dieren van deze soorten moeten dus minimaal 15 weken oud zijn om naar Nederland te komen. In veel Europese landen en regio’s is het voor hondenbezitters verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Lees ook:   Hoeveel Hertz kan een mens horen?