Hoe moet je open wond behandelen?

Hoe moet je open wond behandelen?

Hoe verzorgt u een wond?

  1. Was uw handen en spoel de wond schoon met lauw water.
  2. Maak de wond voorzichtig droog door met een doekje of kompres op de wond te deppen.
  3. Bedek de wond met een steriele pleister of een steriel verband. De pleister (of het verband) houdt de wond vochtig, hierdoor geneest de wond sneller.

Hoe zorg je ervoor dat een wond geen litteken word?

Breng een wondzalf aan voor het versnellen van het herstel. Onderzoek heeft aangetoond dat vocht in de huid de natuurlijke genezing versnelt. Dit laagje vocht beschermt de wond tegen vuil en voorkomt uitdroging en dus ook korstjes. Korstjes zijn gestold bloed wat de genezing vertraagd.

Hoe gebruik je een Aluin stick?

Aluin is in water oplosbaar. Je kunt aluinsteen nat maken en ermee over je huid wrijven zoals je ook met een deodorantroller zou doen. Zo blijft er een geurloos en onzichtbaar laagje achter, opgebouwd uit fijne aluinkristallen. Vervolgens laat je het even drogen voordat je je kleren aandoet.

Hoe behandel je een open wond?

Behandeling open wonden. Grote wonden. Was en droog de handen voorafgaand aan het behandelen van de wond. Gebruik, wanneer nodig, een ontsmettingsmiddel. Draag bij een open wond of bloedende wond bij voorkeur wegwerphandschoenen nitril.

Hoe maak je de wondverzorging bij de open wond?

Spoel deze schoon met water en ontsmet de open wond vervolgens met een ontsmettingsmiddel. Wanneer de wond moeilijk schoon te maken is, kan je het beste een wattenstaafje gebruiken. Dek de kleine open wond vervolgens af met een gaaskompres en een pleister. Twijfel je over de wondverzorging bij de open wond?

Wat is de oorzaak van open wonden?

Een open wonde aan het been (ulcus) wordt in de volksmond ‘open been’ genoemd. Veel voorkomende oorzaken zijn een slechte lokale bloedsomloop, diabetes, spataders of slagaderverkalking. Open wonden aan het been genezen vaak slecht. De behandeling hangt af van de oorzaak.

Wanneer krijgt de wond een harde korst?

De wond krijgt langzaam een harde korst, maar er kan tijdens het genezingsproces in het begin ook sprake zijn van afgestorven huid. Deze is zwart of geel en zal door de arts verwijderd worden, soms onder plaatselijke verdoving. Men noemt dit necrotisch weefsel. Dit afgestorven weefsel kan een enkele keer een onaangename geur verspreiden.