Hoe mimosa vermeerderen?

Hoe mimosa vermeerderen?

Stekken: Mimosa pudica wordt vaker gezaaid dan gestekt, maar het is wel mogelijk. Gebruik hiervoor niet al te jonge takken. Je kunt ook het steeltje in stekpoeder dopen, hem in potgrond steken en daarna de grond vochtig houden.

Hoe verzorg ik een mimosa plant?

De plant houdt erg van zonlicht. Gefilterd zonlicht is het beste voor het kruid, maar ook directe zon is geen probleem zolang je genoeg water geeft. De plant houdt sowieso wel van warmte. Alleen boven de 18 graden zullen de blaadjes reageren op aanraking en inklappen zodra het donker wordt.

Waar mimosa planten?

Standplaats. De mimosa komt van oorsprong uit Australiƫ en een plek met veel licht is wat deze plant verlangt. Dat mag zelfs in de volle zon zijn, maar laat hem daar wel geleidelijk aan wennen. Na de ijsheiligen kunt u hem ook buiten plaatsen, waar hij de zomermaanden kan blijven staan.

Hoe Kruidje roer me niet stekken?

Knip een stekje van tien centimeter van een volwassen kruidje-roer-mij-niet. Je kunt het stekje planten en er een nieuwe plant uit kweken. Zorg dat het stekje dat je afknipt ten minste een enkele bladknop heeft. Plant het stekje in een pot met potgrond die uit veenmos en perliet bestaat.

Is mimosa winterhard?

Mimosa is niet winterhard. In de winter heeft hij goede bescherming nodig, bijvoorbeeld stro en / of vorstdoek. Het beste kunt u hem houden als kuipplant en vorstvrij overwinteren.

Kan mimosa tegen vorst?

Mimosa (Acacia Dealbata) Mimosa verkiest een zonnige plek bijvoorbeeld tegen een Zuidermuur, en wordt bij voorkeur in lichtzure grond geplant. De Dealbata is wel de meest winterharde Acacia maar kan enkel op een zeer beschutte plaats in de volle grond geplant worden en moet tegen de vorst beschermd worden.

Hoe groot wordt mimosa?

Ze geuren zachtzoet en de geur lijkt op die van viooltjes. Het groene, donzige blad blijft het hele jaar mooi en blijft het hele leven van de plant zo. Het blad wordt tot 55 mm lang. Hoe plant en verzorg ik mijn Mimosa?