Hoe mijn website beveiligen?

Hoe mijn website beveiligen?

Een manier om je website via een beveiligde verbinding (HTTPS) aan te bieden is het afnemen van een eigen SSL-certificaat. Dit is een bestand dat de versleuteling tussen jouw browser en de website verzorgt. Je kunt deze afnemen via je hostingprovider of via hun partners. Er zijn verschillende soorten SSL-certificaten.

Wat betekent een verbinding over HTTPS?

Betekenis HTTPS: HyperText Transfer Protocol Secur (HTTPS) is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen een cliƫnt (browser) en server (webserver). Voor het gebruik van HTTPS dien je een SSL Certificaat te installeren. Dit is het veiligste protocol op het internet.

Wat zijn HTTPS websites?

Https staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure en werkt met een SSL-beveiligingscertificaat. Dit certificaat versleutelt de communicatie tussen de website en bezoeker. Dit betekent dat de gegevens die je ingeeft op de website veilig worden verwerkt, zodat cybercriminelen de gegevens niet kunnen onderscheppen.

Is een HTTPS verbinding veilig?

Een HTTPS-verbinding biedt volgende bescherming: Vertrouwelijkheid en integriteit: de verbinding tussen je browser en de server waarop de website staat, wordt versleuteld. De uitgewisselde data kunnen dus niet onderschept of gewijzigd worden.

Wat zegt HTTPS?

Veiligheidscertificaat. Als een site HTTPS heeft, dan betekent dit dat de website is goedgekeurd door een zogenoemde certificaatautoriteit (CA). Dit is een organisatie die aangeeft of een website de juiste HTTPS certificaten heeft of niet.

Welke websites gebruiken HTTPS?

Update: met de GDPR-wetgeving die van kracht gaat 25 mei 2018, is een HTTPS verplicht wanneer u formulieren of nieuwsbriefaanmeldingen opslaat via uw site. De meest courante websites die nu een SSL gebruiken zijn de webshops, het online bankieren, sociale media, kortom websites waar gebruikers kunnen inloggen.