Hoe maakt u een kunstgebit?

Hoe maakt u een kunstgebit?

Om een kunstgebit te laten maken, maakt de tandarts een mal van uw mondholte en tandvlees door middel van een speciale klei. Met deze mal kan er een perfect passend kunstgebit voor u gemaakt worden. Wanneer u een kunstgebit net heeft, zal u er zeker aan moeten wennen. Het is immers een vreemd object in de mond.

Hoe lang duurt een kunstgebit aanmeten?

Het duurt een paar weken voordat u er helemaal aan gewend bent. Een kunstgebit aanmeten is altijd precisie handwerk maar hoe nauwkeuriger het gedaan wordt, hoe sneller het went. Tijdens deze afspraak zal de tandarts of tandprotheticus u ook uitleg geven over het schoonmaken van het kunstgebit.

Hoe kunt u last hebben van pijn tijdens het eerste kunstgebit?

Na het aanmeten van het eerste kunstgebit, kunt u aardig wat last hebben van pijn. Dat komt niet alleen door het trekken van de tanden en kiezen, maar ook omdat uw mond moet wennen aan de prothese. Vooral de eerste periode kunt u last hebben van pijnklachten, bijvoorbeeld door een snijdend randje of een drukkend gevoel op het tandvlees.

Lees ook:   Waarom BPMN gebruiken?

Welke nadelen heeft een kunstgebit?

De nadelen van een kunstgebit Naast de verschillende voordelen aan een kunstgebit zitten er ook enkele nadelen aan een kunstgebit als oplossing voor een slecht gebit. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van bestaande eigen tanden en kiezen. Om een kunstgebit te kunnen plaatsen zullen alle resterende tanden en kiezen getrokken moeten worden.

Wat is een kunstgebit of volledige prothese?

Kunstgebit of volledige prothese. Een kunstgebit of volledige prothese is een hulpmiddel voor het geval dat alle tanden en kiezen getrokken zijn. Een kunstgebit ligt los in de mond en valt onder de uitneembare voorzieningen. Er zijn bijna drie miljoen volledige prothese dragers in Nederland.

Wat is een kunstgebit in de mond?

Een kunstgebit ligt los in de mond en valt onder de uitneembare voorzieningen. Er zijn bijna drie miljoen volledige prothese dragers in Nederland. Een prothese kan worden gemaakt door een tandarts, een tandprotheticus of een klinisch prothese technicus (KPT). De tandprotheticus en de KPT’er zijn beiden tandtechnici waarbij de laatste niet

Lees ook:   Welke oplossingen geleiden stroom?

Is kunstgebit in 1 dag klaar?

Een kunstgebit in 1 dag betekent dat uw kunstgebit wordt geplaatst op dezelfde dag dat uw tanden worden getrokken, waardoor u niet zonder tanden komt te zitten. Het betekent niet dat uw gebit in één dag klaar is.

Is het mogelijk om een kunstgebit te dragen op implantaten?

U bent niet in staat om de dagelijkse verzorging van het kunstgebit en de mondholte uit te voeren, waardoor de kans op tandvleesontstekingen rond de implantaten te groot is. In deze gevallen is het helaas niet mogelijk om een kunstgebit op implantaten te gaan dragen. Overleg in dat geval met uw tandarts welke opties u nog heeft.