Hoe maak je goede flashcards?

Hoe maak je goede flashcards?

Aan de ene kant van de kaart schrijf je een vraag of een begrip. Op de andere kant van de kaart zet je het antwoord op die vraag of de uitleg over dat begrip. Flashcards zijn niet alleen handig bij het leren van woordjes of begrippen, maar ook bij moeilijkere onderwerpen. Eigenlijk kun je er van alles mee leren.

Hoe Studeren met flashcards?

HOE GEBRUIK JE EN LEER JE MET FLASHCARDS

  1. Schrijven. Schrijf op de voorkant van een flashcard een woord, definitie of vraag op en aan de achterkant het antwoord.
  2. Leren. Vervolgens kun je met de flashcards gaan leren.
  3. Herhalen & droppen. Je leert alleen elke dag de flashcards die je nog niet kent.

Hoe maak je flashcards in Word?

Je kunt dit op twee manieren doen. Er is een zoekbalk. Type ‘flash card’ in die balk en het sjabloon komt tevoorschijn. Je kunt ook gewoon tussen alle sjablonen in MS Word gaan zoeken naar het sjabloon ‘flash card’.

Waar koop je flash cards?

flashcards A7 in box – 100 stuks – HEMA.

Hoe maak je flitskaarten?

Met Creative Cloud Express maak je online flitskaarten en pas je ze op allerlei manieren aan. Daarna kun je ze online delen of afdrukken. Je maakt met Creative Cloud Express in een mum van tijd je eigen flitskaarten, zelfs als je nog nooit iets hebt ontworpen.

Hoe maak je woordkaarten?

Heel simpel:

  1. Schrijf het woord op de ene kant van het kaartje en de betekenis op de andere.
  2. Leg de kaartjes voor je neer – en leer ze door ze één voor één om te draaien.
  3. Ken je er één zonder te spieken? Leg hem op een aparte stapel.

Hoe werkt flitskaarten?

Flitskaarten: wat en hoe? Papieren flitskaarten, of flashcards, zijn kaartjes die helpen bij het aanleren en onthouden van nieuwe stof. Op de ene kant van het kaartje staat de vraag, op de andere kant het antwoord. Bijvoorbeeld bij Engels: op de ene kant schrijf je het Engelse woord en op de andere kant de vertaling.

Waarom flashcards?

De experts zijn het erover eens dat regelmatig gebruik van flashcards een positieve bijdrage levert aan het memoriseren van de lesstof. Het proces waarbij de kaartjes zelf samengesteld en beschreven worden, gevolgd door het regelmatig zelf overhoren, zorgt ervoor dat studenten lesstof 3 tot 6 keer beter onthouden.

Wat zet je op een flashcard?

Hierbij schrijf je op de ene kant van een Flashcard een definitie, woord of vraag, en op de andere kant de uitleg, vertaling of het antwoord. Door de Flashcards steeds weer te gebruiken en te herhalen sla je de informatie op in je langetermijngeheugen.

Wat zijn woordkaarten?

Op verschillende sites zijn ze te vinden: woordkaarten, waarbij een afbeelding vergezeld wordt door het woord. Soms met en soms zonder lidwoord. De kaarten zijn vaak thematisch, dat wil zeggen dat een set bij elkaar hoort, bijvoorbeeld behorende bij een boek of een seizoen.

Waarom Woordkaarten?

Het belang van woordkaarten Om de woordenschat bij kinderen te vergroten kun je woordkaarten gebruiken. Kinderen komen zo in aanraking met letters en leren verbanden te leggen. Je stimuleert de taalontwikkeling door de woordkaarten regelmatig aan te bieden en te herhalen.