Hoe maak je een majeur toonladder?

Hoe maak je een majeur toonladder?

Een majeur toonladder bestaat uit een opeenvolging van hele of halve toonafstanden, ook grote of kleine secundes genoemd. De volgorde in de de majeur toonladder van de toonafstanden is: heel, heel, half, heel, heel, heel, half. Dus 2x heel, 1x half, 3x heel, 1x half.

Hoe werken toonladders?

Een toonladder is de basis van een muziekstuk. Simpel gezegd is het een ladder van meerdere noten van laag naar hoog of juist van hoog naar laag. De eerste noot van een toonladder wordt de grondtoon genoemd. Een toonladder is een reeks van toonhoogtes met tussen iedere toonhoogte een bepaalde toonafstand.

Hoe maak je een blues toonladder?

De bluestoonladder is afgeleid van de pentatonische toonreeks. Zij wordt verkregen door een pentatonische reeks (mineur- of majeurvariant) aan te vullen met blue notes, wat resulteert in een 6-tonige reeks. Vaak wordt tussen Bes en C nog een B gespeeld. De blue notes zijn in deze voorbeelden de Es , de Fis en de Bes.

Welke toonladders over welk akkoord?

Bij de Majeurtoonladders zijn de I, IV en V akkoorden de Majeur Akkoorden, in het geval van de C-Majeur toonladder dus de C-majeur, F-Majeur en G-Majeur. De II, III en VI akkoorden van de Majeurtoonladders zijn de Mineur Akkoorden. Hier dus de D-mineur, E-mineur en de A-mineur.

Waarom zijn toonladders zo belangrijk?

Door met die toonladder bezig te zijn leer je o.a.: -Welke noten je tegen kan gaan komen in het muziekstuk. -Welke akkoorden je kunt verwachten. -Verder is het goed voor het trainen van een goede vingerzetting en helpt het je om je techniek te verbeteren.

Hoe werkt het Bluesschema?

Hoofdakkoorden van een bluesschema Het principe gaat als volgt: Kies de grondtoon (bijvoorbeeld: E) Tel vanaf de grondtoon vier tonen erbij (vierde trap of fourth), de grondtoon meegerekend (dus: E-Fis-Gis-A) Tel dan vanaf de grondtoon vijf tonen erbij vijfde trap of fifth), de grondtoon meegerekend (dus E-Fis-Gis-A-B)