Hoe maak ik een buitenmuur waterdicht?

Hoe maak ik een buitenmuur waterdicht?

Een buitenmuur waterdicht maken gebeurt vaak door hem te impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd. Deze techniek houdt in dat er een impregneermiddel op de gevel wordt aangebracht. Dit product vormt een doorzichtige laag op de gevel die bescherming biedt tegen de weersomstandigheden en tegen het indringen van vocht.

Wat kan je doen aan een vochtige kelder?

De meest grondige en complete oplossing is het volledig afdichten van de kelder. Dit houdt al het externe grondvocht buiten en zorgt ervoor dat er geen schimmels en vochtplekken meer zijn in je kelder. Bij deze methode worden zowel de vloer als de muren behandeld met een waterdichte cementlaag.

Hoe grondwater uit kelder houden?

Wat kun je doen om dit te verhelpen?

  1. Drainage: door en drainage aan te leggen kun je het water dat je kelder binnenkomt laten afvoeren.
  2. Injectie van de muren: het is ook mogelijk je muren te laten injecteren met een waterafstotende gel.
  3. Bekuiping: als laatste kun je een bekuiping uit laten voeren.

Hoe vloer waterdicht maken?

Een betonvloer waterdicht maken kan makkelijk en snel met Hydrablock Pro beton impregneermiddel. Hydrablock Pro werkt op oude en nieuwe betonvloeren, het verdicht en verhardt het beton en maakt de betonvloer permanent waterdicht.

Is cementeren waterdicht?

Bij een cementering wordt er een laag op basis van cement en waterdichte componenten tegen de bestaande gevel gestreken. De waterdichte cementering zorgt voor een “waterdicht schild”. Een cementering wordt het best aangebracht tegen buitengevels die oneffen staan en waarvan je het metselwerk niet meer wenst te zien.

Hoe krijg je een vochtige kelder droog?

Hoe een vochtige kelder droog maken? 6 praktische tips

  1. Tip 1: controleer waterleidingen en afvoerbuizen in je vochtige kelder.
  2. Tip 2: kelderbekuiping.
  3. Tip 3: injecteren van muren.
  4. Tip 4: kelderdrainage.
  5. Tip 5: correcte ventilatie van kelder.
  6. Tip 6: klimnaad verstevigen.

Is vocht in kelder erg?

Jazeker! Vocht in de kelder brengt niet alleen risico’s met zich meer voor de spullen die u in de kelder bewaart. Het kan ook leiden tot schimmelvorming, wat nadelige effecten heeft op uw gezondheid. En naarmate het vochtprobleem groter wordt, kan het ook leiden tot vochtproblemen elders in uw woning.