Inhoudsopgave
Hoe leg ik een kunstgrasveld aan?
Hoe moet ik kunstgras leggen?
- Verwijder het oude gras. Pak de schep en de kruiwagen en verwijder het oude gras en bladeren.
- Breng het zandbed aan.
- Het zandbed inwateren en uitvlakken.
- Leg het onderdoek.
- Het kunstgras leggen.
- De naden snijden.
- De naden lijmen.
- Snij het kunstgras pas.
Waarom Stabilisatiedoek onder kunstgras?
Een stabilisatiedoek wordt bovenop de kunstgrasondergrond en onder het kunstgras gelegd. Dit doek wordt gebruikt om de grond egaal te houden en om te voorkomen dat er kuilen gaan ontstaan in het kunstgras bij intensiever gebruik. Je kunt een stabilisatiedoek in plaats van een worteldoek onder het kunstgras leggen.
Kan je kunstgras op aarde leggen?
Kunstgras in de tuin Als ondergrond voor kunstgras volstaat het om de aarde te bedekken met zo’n 5-10cm stratenmakerszand. Deze laag zand kan, nadat deze is ingewaterd en egaal is gemaakt, bedekt worden met een stabilisatiedoek.
Wat voor ondergrond voor kunstgras?
Wij raden aan om onder het kunstgras een kunstgras zandbad van 3 tot 5 cm straatzand, rijnzand, instrooizand of brekerszand te leggen. Als de huidige grond slecht water afvoert, is het verstandig om een laag van 10 tot 15 cm aan te brengen. Het is ook mogelijk om een ondergrond van gebroken puin of lavazand te maken.
Welke bezem voor kunstgras?
Gebruik een bezem met een harde vezel. Het maakt niet uit of het een kunststof- of natuurvezel is. Borstel niet te hard over het kunstgras, omdat u het hiermee kunt beschadigen. Bezem uw kunstgras zo nu en dan om ervoor te zorgen dat uw kunstgras goed rechtop blijft staan en er goed uit blijft zien.
Waarom zand onder kunstgras?
Voor het kunstgras zelf maakt het niet uit of deze op tegels gelegd worden, het gaat puur om de structuur welke door het kunstgras zichtbaar zal worden. Om dit tegen te gaan kunnen de tegels verwijderd worden en een laagje zand aangebracht worden, het beste is de betongranulaat.
Hoe dik is Stabilisatiedoek?
Dit is een speciaal gronddoek met uitstekende egaliserende en drukverdelende eigenschappen, dat bovendien is voorzien is van valdemping. Daarnaast kun je kiezen voor losse platen met valdemping, bij ons verkrijgbaar in diktes van 20mm, 25mm, 35mm, 45mm en 55mm.
Wat voor grond moet er onder kunstgras?
De ideale ondergrond voor kunstgras is brekerzand. Dit voldoet namelijk aan alle gewenste eigenschappen. Het is makkelijk te egaliseren, stevig, goed waterdoorlatend en biedt onkruid weinig kans. Een laag van 5 centimeter brekerzand is voldoende wanneer de onderliggende grond goed water doorlaat.
Hoe krijg je zand van kunstgras?
Door het schoonvegen van uw mat, kan het zijn dat u ook zand uit de mat veegt. Dit gebeurt zeker als u een bladblazer gebruikt met zuigfunctie en u alles probeert op te zuigen. Ook zinkt het zand door de jaren heen diep in de mat. Met nieuw instrooizand zet u de mat vast en geeft u meer steun aan de kunstgrassprieten.
Hoe hoog moet kunstgras liggen?
Hoogte van kunstgras: 20 tot en met 25 millimeter Wel zijn vuiltjes, zoals losse bladeren, weer lastiger te verwijderen van hoog kunstgras.
Hoeveel afgraven voor kunstgras?
Zorg dat u de grond waar het kunstgras op komt te liggen ongeveer 8 cm diep uitgraaft. Denk ook aan de plek waar de kantopsluiting komt te liggen. Dit is een afscheiding die ervoor zal zorgen dat het kunstgras en de ondergrond op zijn plaats blijft en het kunstgras niet in contact komt met onkruid.