Hoe lang zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof?

Hoe lang zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof?

U heeft recht op 6 weken zwangerschapsverlof en minstens 10 weken bevallingsverlof. In totaal heeft u recht op minstens 16 weken verlof. Een deel van het bevallingsverlof mag u gespreid opnemen.

Is ouderschapsverlof voordelig?

In de meeste gevallen zal bij ouderschapsverlof in 2020 en 2021 het inkomen (fors) dalen. Bovendien bouwt u in deze periode geen vakantiedagen op. Het is ook niet zo dat het aantal uren ouderschapsverlof mag worden verrekend met het aantal vakantiedagen dat u nog hebt.

Wat is het zwangerschapsverlof?

Van zwangerschapsverlof tot ouderschapsverlof: 1. Zwangerschapsverlof. Voorafgaand aan de bevalling heeft een zwangere werknemer recht op zwangerschapsverlof. Dit verlof kan vier tot zes weken duren, afhankelijk van de wens van je zwangere werknemer. Voor meerlingen is dit maximaal tien weken. Zwangerschapsverlof loopt tot en met de dag van

Hoe lang moet je betaald worden tijdens je zwangerschapsverlof?

Je krijgt dan wel 32 uur betaald tijdens je zwangerschapsverlof. Als je dan na je zwangerschapsverlof weer voor 24 uur aan het werk wilt gaan, moet je het O.V. van een volgend kind opnemen. Dit recht op O.V. per kind is na ik meen 7 jaar verlopen.

Wanneer kan je ouderschapsverlof aanvragen?

Werknemers kunnen ouderschapsverlof aanvragen vanaf het moment dat ze bij je in dienst treden. Ze mogen zelf bepalen wanneer zij verlof opnemen. Vanaf 1 juli 2020 heeft je werknemer hier recht op, waarbij hij of zij tot 70 procent van het loon doorbetaald krijgt via het UWV.

Waarom is ouderschapsverlof onbetaald?

Ouderschapsverlof is in principe onbetaald. Je hoeft je werknemers tijdens hun verlof alleen te betalen voor de uren die ze werken. Een uitzondering kan zijn dat de eventuele verplichte cao voor jouw bedrijf mogelijk andere afspraken bevat over het salaris tijdens ouderschapsverlof.