Hoe lang revalideren na gebroken knie?

Hoe lang revalideren na gebroken knie?

Als u mag beginnen met oefenen en bewegen, heeft u nog veel tijd nodig om alles weer soepel te krijgen en de spieren en pezen weer sterk te krijgen. Helemaal normaal en zonder pijn het been bewegen, kan al gauw 6 maanden of nog langer duren. Vaak is hierbij veel nabehandeling nodig met hulp van een fysiotherapeut.

Hoe lang duurt het herstel van een gebroken knieschijf?

Pas als de breuk na een week of zes enigszins vast zit, kunt u de kracht en belasting voorzichtig uitbreiden. Volledig normaal en pijnvrij gebruik van het been duurt meestal drie tot zes maanden. Soms kan nabehandeling met behulp van een fysiotherapeut nodig zijn, zeker als de knie stijf geworden is.

Hoe voelt een scheurtje in je knieschijf?

Bij een breuk van de knieschijf is er vaak direct pijn en zwelling ter hoogte van de knie. Daarnaast is er vaak een onvermogen om de knie te strekken, omdat de pees van de quadriceps niet meer in verbinding staat met het onderbeen. Een Röntgenfoto kan de diagnose bevestigen.

Hoe lang duurt herstel Tibiaplateaufractuur?

Het kan zes tot twaalf weken duren eer de breuk is vastgegroeid. Afhankelijk van het type breuk is meestal een week of zes gips nodig, eventueel aanvullend nog een (scharnier) brace.

Kan een knieschijf vervangen worden?

Bij slijtage van alleen het knieschijfgewricht kan het gewricht vervangen worden door een patellofemorale prothese te plaatsen. Daarbij wordt de glijgoot op het bovenbeen vervangen door een metalen prothese. De achterzijde van de knieschijf wordt glad gemaakt en voorzien van een kunststof schijf.

Wat zijn de gevolgen van een gebroken knieschijf?

Niet kunnen staan of stappen. Sterk beperkte bewegingen in de knie (mede door de pijn) Zwelling of kraken ter hoogte van de knie. Blauwe plek (hematoom) ter hoogte van de knie.

Hoe ziet een gebroken knieschijf eruit?

De tekens en symptomen van een gebroken knieschijf zijn afhankelijk van de locatie en grootte van de breuk. Over het algemeen ervaart men bij het moment van breken een felle, scherpe pijn aan de voorzijde of randen van de patella. Ook ontstaan er in de meeste gevallen een zwelling en een bloeduitstorting.

Wat is een proximale tibia fractuur?

Een breuk van het tibia plateau ontstaat door fors inwerkend geweld, vaak door een verkeersongeval of val van hoogte, waarbij de knie meestal geforceerd naar binnen of naar buiten beweegt. Daarmee komt er zoveel druk op het plateau dat deze het begeeft en aan de binnen of buitenkant (of beide) breekt.

Kan je lopen met gebroken knie?

Doordat het zich aan de voorzijde van de knie bevindt is het een gevoelige structuur voor breuken. Een gebroken knieschijf kan grote gevolgen hebben en kan er toe leiden dat lopen en/of strekken van de knie tijdelijk niet meer mogelijk is.

Hoe lang niet autorijden na knieoperatie?

Bij een volledige knieoperatie mag je meestal na 6 weken weer voorzichtig beginnen met autorijden. Onderga je 1 van de andere ingrepen, dan mag je autorijden als je geen krukken meer nodig hebt en weer normaal kunt lopen. Natuurlijk moet je je verder ook goed genoeg voelen om te kunnen autorijden.

Kan je met een gebroken knieschijf lopen?

Een gebroken knieschijf kan grote gevolgen hebben en kan er toe leiden dat lopen en/of strekken van de knie tijdelijk niet meer mogelijk is.

Hoe weet je of je knie gekneusd is?

Wat merk ik bij een gekneusde of verrekte knie? De knie kan dik en blauw worden. De knie wordt langzaam dikker. Dit komt omdat er langzaam vocht in de knie komt.