Hoe lang ongesteld Na beginnen pil?

Hoe lang ongesteld Na beginnen pil?

Na elke pilstrip slik je gedurende één week geen pillen. Dit noemen we de stopweek. Let op, dit is niet bij elke pilsoort het geval. De menstruatie komt meestal na 2 tot 3 dagen na het innemen van de laatste anticonceptiepil op gang.

Hoe begin je met anticonceptiepil?

Als je voor het eerst met de pil start, neem je de pil op de eerste dag van je menstruatie. Je bent dan onmiddellijk beschermd tegen zwangerschap. Je kan ook op een ander moment starten. Maar gebruik dan de eerste 7 dagen naast je pil ook een condoom als je seks hebt.

Kan je stoppen en weer beginnen met de pil?

Je kunt zonder problemen minder dan 7 dagen stoppen met de pil. Dan stop je bijvoorbeeld 4 dagen en ga je daarna de pil weer slikken. Sommige meisjes doen dit omdat ze dan minder last hebben van bloedverlies.

Lees ook:   Wat gebeurt er als je te veel koffie drinkt?

Hoe lang duurt een doorbraak bloeding?

Meestal duurt het bloedverlies één tot een paar dagen. Je herkent spotting aan de volgende kenmerken: Het komt op onverwachte momenten, buiten je menstruatie om. Soms treedt spotting na het vrijen op.

Wat te doen bij bloeding tijdens pilgebruik?

Als je na 6 maanden gebruik van dezelfde pil last hebt van doorbraakbloedingen, dan kun je voor de zekerheid contact opnemen met je huisarts. Je huisarts kan je dan bijvoorbeeld een andere pil of ander anticonceptiemiddel geven die beter bij je lichaam past.

Kan je de pil zonder recept bij de apotheek halen?

De pil wordt gemaakt in veel verschillende sterktes. Daarom is de pil alleen verkrijgbaar met een recept. Het eerste recept voor de pil krijg je bij je huisarts of bij het Sense-spreekuur bij jou in de buurt. Herhaalrecepten kun je gewoon via de apotheek krijgen.

Kan je eerder stoppen met de pil?

Bij een driefasenpil kan eerder worden gestopt met de pillen van de laatste fase. Je begint weer met een nieuwe strip op de eerste dag van de menstruatie of op de vijfde dag van de stopweek. Bij langer stoppen neemt de kans op een zwangerschap toe.

Lees ook:   Waarom werken met NAH?

Kan je middenin je strip een stopweek doen?

Je kunt op dat moment een stopweek inlassen, ongeacht hoever je op dat moment in de pilstrip bent. Zorg wel dat je na maximaal 7 dagen weer met een nieuwe strip begint: dus niet de restjes van de vorige strip opmaken. Doorslikken van de pil kan ook als je bijvoorbeeld niet ongesteld wilt worden in je vakantie.

Is pil slikken de eerste zeven dagen van de menstruatie?

Een derde manier is om te beginnen met het slikken van de pil op de vijfde dag van je menstruatie. Dan is de kans op doorbraakbloedingen het kleinst, maar een nadeel is weer dat hij de eerste zeven dagen niet werkt.

Wanneer start je met de pil?

Starten met de pil. Als je voor het eerst met de pil start, neem je de pil op de eerste dag van je menstruatie. Je bent dan onmiddellijk beschermd tegen zwangerschap. Je kan ook op een ander moment starten. Maar gebruik dan de eerste 7 dagen naast je pil ook een condoom als je seks hebt.

Lees ook:   Hoe vaak moet je een Brita filter vervangen?

Is de pil niet betrouwbaar als je vergeet of laat inneemt?

De pil is niet of minder betrouwbaar als je ze vergeet of te laat inneemt, en in combinatie met sommige geneesmiddelen. Als dat niet zo is, vraag dan bij je huisarts om een pil met een andere samenstelling. De pil beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Gebruik dus ook een condoom als je met een nieuwe partner vrijt.

Wanneer stop je de menstruatie?

Als je stopt komt de menstruatie na 2 tot 3 dagen. Je gebruikt je oude pilstrip volledig op. Je start met de eerste pil uit de nieuwe strip na de gebruikelijke pauze van 7 dagen en bent onmiddelijk beschermd. Voor sommige pillen wordt aangeraden geen pilpauze in te lassen.