Hoe lang mag je met een verlopen APK rijden?

Hoe lang mag je met een verlopen APK rijden?

Wat te doen bij een verlopen APK Je mag volgens dit artikel met jouw voertuig tot maximaal 2 maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum stilstaan op de openbare weg. Let op: je mag er dus niet mee rijden! Na deze periode moet jouw auto APK goedgekeurd zijn, of moet het voertuig zijn geschorst.

Wat als je te laat bent met autokeuring?

Ga je te laat naar de keuring, dan moet je niet enkel de keuring op zich betalen. Er wordt je dan ook nog eens een toeslag aangerekend voor een laattijdig bezoek. Die wordt hoger naargelang je langer wacht. Het bedrag van deze toeslag is uiteindelijk vrij beperkt (minder dan 30 euro).

Hoeveel boete te laat keuring?

In de eerste maand 8,80. Tijdens de tweede en derde maand 12,60. Tijdens de vierde, vijfde en zesde maand 18,80. Na de zesde maand 31,40.

Is je auto verzekerd als hij niet gekeurd is?

Laat je je auto niet op tijd keuren en is je APK verlopen dan kan de dekking van je autoverzekering bij schade vervallen. Veroorzaak jij een aanrijding bijvoorbeeld doordat je met spekgladde banden, blokkerende remmen of slechte verlichting reed dan kan de verzekeraar besluiten dat je op dat moment niet verzekerd was.

Is een auto verzekerd als APK verlopen is?

Bij een APK (algemene periodieke keuring) checkt de keurmeester of je auto voldoet aan de eisen voor veiligheid en milieu. Als de APK is verlopen, wordt eventuele schade vaak niet meer vergoed door je autoverzekering. Ook kun je een boete krijgen van zowel de politie als de RDW.

Is een auto met verlopen APK verzekerd?

Dan kan dit consequenties hebben. Een verlopen APK verzekering is niet gegarandeerd. Je loopt dan de kans om bij een ongeval dat door jou is veroorzaakt aansprakelijk te worden gesteld. Een verlopen APK en verzekering gaan dus niet samen.

Is een auto zonder APK verzekerd?

Autoverzekering zonder APK, mag dit? Met een ongekeurde of een afgekeurde auto mag je de openbare weg niet op. De dekking van de verzekering vervalt, dus ben je als eigenaar van het motorrijtuig in overtreding. Zolang het voertuig niet goedgekeurd is, zul je via brieven van de RDW gewezen worden op de verplichting.