Hoe lang kun je botox bewaren?

Hoe lang kun je botox bewaren?

Het effect houdt typisch 8-10 maanden aan na de injectie. Als het effect begint weg te ebben, kunt u de behandeling opnieuw krijgen indien nodig, maar niet vaker dan om de 3 maanden. In geval u bemerkt dat BOTOX te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Kan botox kwaad?

Botox voor cosmetisch gebruik is niet gevaarlijk maar het dient wel op een goede manier te worden toegepast. In een goede kliniek, waar de juiste verhoudingen worden gebruikt, is er geen potentieel gevaar. Wordt het echter in een te grote hoeveelheid toegepast, dan zou botox gevaarlijk kunnen zijn.

Kan je allergisch zijn voor botox?

Er zijn ernstige en/of onmiddellijke allergische reacties gerapporteerd; de symptomen daarvan kunnen zijn: netelroos, zwelling van het gezicht of de keel, kortademigheid, piepende ademhaling en flauwvallen.

Wat te doen bij allergische reactie botox?

De kans is niet groter wanneer je andere allergieën hebt. Gelukkig komt een allergische reactie op botox maar zelden voor. Wanneer u een bijverschijnsel niet vertrouwt of twijfelt over de reactie van uw huid, neem dan contact op met de kliniek of de huisarts.

Wat is een eenheid botox?

Overal ter wereld wordt door artsen gesproken over eenheden botox. Het spul wordt namelijk geleverd in kleine glazen flacons en heeft de vorm van een poeder. Het is een eiwitpoeder dat door de arts op de dag van behandeling aangemaakt wordt met NaCl (zout water), zodat het oplosbaar is.

Is botox een medicijn?

Botox (officiële naam: Botuline-toxine A) is een medicijn dat de signaaloverdracht van zenuwvezels naar spieren onderbreekt. Bij de blaas kan dit het effect hebben dat het aandranggevoel wordt uitgesteld en dat de blaas meer urine kan bevatten. Dit kan bij allerlei aandoeningen nuttig zijn.

Hoe merk je dat botox uitgewerkt?

Vaak krijgen we telefoontjes na 6 tot 8 weken dat de Botox is uitgewerkt. Dit heeft te maken met het feit dat bijvoorbeeld de fronsrimpel de eerste 6 tot 8 weken helemaal niet beweegt en daarna weer langzaam beweeglijker wordt. Een beetje beweging is dus normaal na 6 tot 8 weken.

Kan Botox mislukken?

Wanneer u zich laat behandelen door een ervaren en gecertificeerde arts die dagelijks bezig is met behandelen zal een behandeling niet mislukken. Het enige wat er kan gebeuren is dat de Botox na 2 weken nog niet optimaal werkt. Dan kunt u terugkomen om Botox bij te laten zetten door de arts.

Wat doet botox met je spieren?

Hoe werkt het? Botox zorgt op de plaats van injectie voor een tijdelijke ontspanning van de spier en indirect voor minder druk op de zenuw. Dit heeft een direct pijnstillend effect. Tevens remt Botox het vrijkomen van bepaalde stoffen in het zenuwstelsel die een rol spelen bij het waarnemen van pijn.