Hoe lang knie dik na kijkoperatie?

Hoe lang knie dik na kijkoperatie?

Zwelling / vocht in de knie (hydrops): na artroscopie is het normaal dat de knie gedurende enige dagen tot enkele weken dik is. De operatie veroorzaakt een reactie van het slijmvlies in de knie. Bij knieƫn met enige slijtage (artrose) kan de knie soms wel 6-8 weken na de operatie wisselend dik worden.

Welke verdoving bij kijkoperatie knie?

Verdoving. Een kijkoperatie van de knie kan uitgevoerd worden met een algehele verdoving (narcose) of een plaatselijke verdoving (ruggenprik). De keuze van de verdoving wordt in overleg met u bepaald. Eventuele vragen over de verdoving kunt u op het spreekuur PPO met de anesthesioloog bespreken.

Kan meniscus vanzelf overgaan?

Een meniscusscheur kan spontaan genezen als de scheur in het goed doorbloede buitenste deel van de meniscus zit. Dit herstel duurt enkele maanden. Op jonge leeftijd verloopt deze genezing beter dan op oudere leeftijd.

Lees ook:   Welke grond voor rozen in pot?

Hoe voorkom je een meniscus operatie?

Behandeling zonder meniscus operatie . Indien een kapotte meniscus geen klachten veroorzaakt hoeven er geen maatregelen genomen te worden. Kleine scheurtjes kunnen bovendien genezen. Een afwachtend beleid met eventueel tijdelijke rust is vaak bij geringe klachten voldoende. Zwelling en pijn zijn echter ongunstige tekenen.

Wat zijn de maatregelen na een meniscusherstel operatie?

Na een meniscusherstel operatie zijn er meer maatregelen te nemen als na partiele resectie. De meniscus moet gedurende de helingperiode van 3 tot 6 maanden niet onnodig belast worden. Een meniscus is in tegenstelling tot bijvoorbeeld de huid slecht doorbloed, waardoor de genezing veel langer duurt.

Wat is de functie van de meniscus?

De functie van de meniscus in de knie bestaat uit het vermogen van de knie schokken op te vangen, stabiliteit en smering aan het gewricht te geven. Voor een volledig functionerende knie, bijvoorbeeld bij sporten met draaibewegingen zijn de menisci zeer belangrijk. Een meniscus bestaat uit veerkrachtig (stug rubberachtig) weefsel.

Lees ook:   Kan je een mail inplannen?

Wat is de herstelperiode van de meniscus?

Arthroscopische resectie van de meniscus. Na een arthroscopische partiele verwijdering van de meniscus is de herstelperiode als volgt: Eerste paar dagen tot een week elleboogskrukken tijdens lopen. Oefeningen voor de functie van de knie. Krachtoefeningen als de zwelling is verdwenen.