Inhoudsopgave
Hoe lang kan bruine afscheiding tijdens zwangerschap duren?
Of je bruine afscheiding hebt als je zwanger bent, verschilt per vrouw. Meestal gebeurt dit tussen tien en veertien dagen na de bevruchting. Deze lichtbruine afscheiding houdt slechts enkele dagen aan. Vaak is het een van de eerste symptomen van de zwangerschap.
Hoe ziet witte vloed eruit als je zwanger bent?
Vruchtwater of witte vloed Helder en kleurloos, zoals water. Soms met witte vlokken erin. Kan behoorlijk waterig zijn, maar heeft altijd een wittige kleur. Heeft een zoete geur.
Hoe lang nog bruine afscheiding na miskraam?
1 tot 6 weken na de miskraam kun je nog wat bloedverlies en bruine afscheiding hebben. Na 4 tot 6 weken zijn de hormoonspiegels meestal weer normaal. Je menstrueert dan vaak ook weer. Het is verstandig met seks te wachten tot het bloedverlies over is.
Is de tweede zwangerschap sneller dan de Tweede?
Een voordeel is juist weer dat de tweede zwangerschap sneller lijkt te gaan dan de eerste. Dat heeft te maken met het vorige kopje: je bent minder bezig met de zwangerschap. Omdat je al goed weet wat een zwangerschap met je doet, ben je minder gefocust op het zwanger zijn en meer op de rest van je leven.
Wanneer begint het tweede trimester van je zwangerschap?
Maand 3 tot en met maand 5 van je zwangerschap worden het tweede trimester genoemd. Aan het eind van dit trimester ziet de kleine bewoner van je baarmoeder er al echt uit als een baby. In 3 maanden tijd is je buik zo hard gegroeid dat jij er ook echt zwanger uitziet!
Hoe help je je kind bij de zwangerschap?
Betrek je kind bij je zwangerschap door hem mee te nemen naar de verloskundige, het schoppen van de baby te laten voelen en verhalen over het krijgen van een broertje of zusje voor te lezen. Belangrijk is dat zoveel mogelijk hetzelfde blijft voor je kind, want er gebeurt al zoveel.
Wat is de tweede bevalling?
Ook de tweede bevalling kan totaal anders zijn dan de eerste keer. Een tweede baby is meestal groter. Toch heeft je tweede kind vaak meer ruimte in de baarmoeder. Het kan dus alle kanten op bewegen, zelfs aan het eind van de negen maanden. Meestal daalt je baby dan ook wat later in, soms pas tijdens de bevalling.