Hoe lang is levenslang rijverbod?

Hoe lang is levenslang rijverbod?

Heeft u een rijverbod opgelegd gekregen en blijft u rijden, dan riskeert u een gevangenisstraf van 15 dagen tot een jaar en/of een geldboete van 3.000,00 euro tot 12.000,00 euro en extra rijverbod van minstens drie maanden tot vijf jaar of levenslang.

Waar rijbewijs afhalen na rijverbod?

Iemand anders mag uw rijbewijs inleveren en weer afhalen op de griffie van de rechtbank. Deze persoon dient wel zijn identiteitskaart te vertonen. Bij het inleveren van het rijbewijs brengt deze persoon ook (een kopie van) de kennisgeving van het rijverbod mee.

Kan het hoger beroep niet worden verzwaard?

In principe mag het hoger beroep geen nadeel berokkenen aan degene die het instelt. Dus als u als veroordeelde alleen hoger beroep instelt, mag de eerste straf niet worden verzwaard. In de praktijk echter tekent meestal ook het openbaar ministerie beroep aan, en in dat geval kan de straf dus eventueel wel worden verzwaard.

Wat is een hoger beroep?

Hoger beroep is een rechtsmiddel dat u toelaat om de zaak voor te leggen aan een hogere rechtbank. Zo wordt het hoger beroep tegen een vonnis van de politierechtbank, behandeld door de correctionele rechtbank. Het hoger beroep tegen een vonnis van de correctionele rechtbank zal worden behandeld door het hof van beroep. In principe zijn alle

Hoe kan de rechter het rijverbod beperken?

Volgens artikel 45 van de Wegverkeerswet kan de Politierechter het rijverbod ook beperken tot bepaalde categorieën van voertuigen. Zo kan de rechter bijvoorbeeld het verval van het recht tot sturen beperken tot het besturen van een personenwagen (Rijbewijs categorie B), zodat men nog wel mag rijden met bv. een vrachtwagen (Rijbewijs categorie C).

Wanneer moet een hoger beroep worden ingesteld?

Hoger beroep moet worden ingesteld binnen een termijn van drie maanden vanaf de datum van het vonnis van de rechtbank. Als het gaat om zaken met een financieel belang van minder dan 1.750 euro dan is geen hoger beroep mogelijk.