Hoe lang herstel gebroken jukbeen?

Hoe lang herstel gebroken jukbeen?

Breuken van het jukbeen of de kaken worden door de MKA-chirurg behandeld. Met behulp van kleine schroeven en plaatjes kunnen deze breuken worden hersteld. Met name bij breuken van de kaken duurt het herstel vaak lang. Meestal duurt het 6weken voordat deze breuken voldoende zijn geheeld.

Wat is een Zygomafractuur?

Als u een jukbeenfractuur (zygomafractuur) heeft, zit er een breuk in uw jukbeen. Het jukbeen is een bot in uw gezicht dat ter hoogte van de oogkas zit. Een jukbeenfractuur ontstaat meestal doordat het jukbeen in aanraking is gekomen met direct geweld, door bijvoorbeeld een bal, een botsing of een vuistslag.

Hoe lang duurt zwelling in gezicht na val?

In het algemeen treedt er bij breuken in het gezicht een forse zwelling op dewelke de eerste dagen na het trauma (of na de operatie) nog toeneemt. Na 4-5 dagen neemt deze zwelling langzaam weer af. Breuken van het aangezicht zijn meestal na zo’n 6 weken genezen, waarna men weer gewoon alles kan eten.

Lees ook:   Kan je altijd winnen met roulette?

Is mijn oogkas gebroken?

Een oogkasbreuk veroorzaakt soms geen klachten. Er kan een bloeding optreden in het wit van het oog. Naar boven of beneden kijken is pijnlijk, en soms ziet men dubbel. De oogbol kan naar achter verplaatst zijn; het oog zit dan wat dieper in de oogkas.

Wat te doen bij een gebroken jukbeen?

De voorkeur is om bij verdenking op een gebroken jukbeen doorverwezen te worden naar het ziekenhuis. Op de polikliniek MKA-chirurg wordt dan een CT-scan gemaakt. Wij adviseren patiënten dringend de neus NIET te snuiten.

Wat als je jukbeen gebroken is?

Gebroken jukbeen (zygomafractuur ofwel jukbeenfractuur) Direct na het ongeluk kan een afvlakking van de omtrek van de wang te zien zijn. Later is dit, door de ontstane zwelling, vaak niet goed meer zichtbaar. Bij een jukbeenfractuur kunnen de volgende klachten en symptomen voorkomen: Dubbelzien.

Wat te doen bij gebroken oogkas?

In de meeste gevallen is de behandeling conservatief en wachten we de uitkomst van het natuurlijk genezingsproces af. Een operatieve behandeling is noodzakelijk in geval van: Ernstige inklemming van orbitaal weefsel. Toenemende druk in de oogkas.

Lees ook:   Kan vrijwilligerswerk betaald worden?

Wat is Orbita?

Orbita is de medische term voor de oogkas. In het Orbitacentrum werken de experts in afwijkingen aan de oogkas, oogleden of traanwegen. Dit zijn de orbita- en oculoplastisch chirurgen. Zo worden klachten als een uitpuilend oog, een hangend ooglid, een naar buiten gedraaid ooglid of verstopte traanwegen verholpen.

Hoe lang duurt het voordat een zwelling naar beneden gaat van gezicht?

Leefregels. Breuken in het gezicht doen het gelaat erg zwellen. Drie dagen na het ongeval en/of de operatie zal de zwelling langzaam afnemen. Deze zwelling zorgt voor ongemak tijdens het eten.

Hoe lang duurt zwelling na val?

Drukken op de kneuzing of verzwikking verergert de pijn. Na enkele dagen neemt de zwelling weer af. De klachten van een kneuzing of verstuiking lijken soms erg op die van een botbreuk. Bij twijfel kan een röntgenfoto in het ziekenhuis uitsluitsel geven.