Hoe lang heeft warmtepomp nodig om zwembad op te warmen?

Hoe lang heeft warmtepomp nodig om zwembad op te warmen?

Bij een buitentemperatuur van 20 °C doet een warmtepomp van 15 kW er 5 tot 6 uur over om een bad van 70 m³ met 1 °C op te warmen. Als de warmtepomp continu draait, betekent dat dus een temperatuursverhoging van 4 °C per dag.

Wat kost een zwembad verwarmen met warmtepomp?

Voorbeeld: U heeft 50m3 zwembad welke 200 dagen per jaar wordt gebruikt bij een water temperatuur van 28 graden. Dan heeft u een warmtevraag van ongeveer 23.200kWh. Wanneer u een full inverter warmtepomp toepast kost u dit ongeveer € 775,00 euro per jaar.

Hoe ver mag warmtepomp van zwembad staan?

Vermijd het plaatsen van de warmtepomp op meer dan 7 m afstand van het zwembad om te voorkomen dat de warmte tussen de pomp en het zwembad verloren gaat (voor beperkte ruimtes bestaan er warmtepompen met verticale stroming).

Hoelang duurt het om een zwembad op te warmen?

Afhankelijk van de zwembad grootte en buitentemperatuur, duurt het ongeveer 2 tot 7 dagen tot je zwembad 25 graden is door elektrische verwarming.

Hoeveel graden verwarmt een warmtepomp?

Een warmtepomp warmt het verwarmingswater meestal op tot 35 tot 55 graden, een cv-ketel staat meestal afgesteld op 60 tot 80 graden. Een warmtepomp werkt dus met een lagere temperatuur. Daarmee kan je huis toch snel genoeg warm worden, als je radiatoren of de vloerverwarming (je afgiftesysteem) hiervoor geschikt zijn.

Hoeveel kost zwembad verwarmen?

Voor een gemiddeld zwembad met gemiddelde temperatuur van 28°C voorzien van een warmtepomp, een solar lamellen afdekking en een zwemseizoen van begin april tot begin oktober moet je in ieder geval rekening houden met een jaarlijks verbruik van 1000 kw. Voor een gezin komt dat op een kostprijs van 260 euro per jaar.

Wat kost een verwarmd zwembad?

Voor bouwkundige zwembaden ga je over de 1000 euro heen. In verbruik kosten ze gemiddeld zo’n 5 cent per kW warmte. Een warmtewisselaar heb je vanaf 300 honderd euro, maar kost wel 4 keer zoveel per kW warmte. Een elektrische verwarming heb je vanaf 200 euro in aanschaf en kost maar liefst zo’n 22 cent per kW warmte.

Waar plaats je een buitenunit warmtepomp?

De buitenunit van een warmtepomp vangt warmte op en verplaatst deze naar de binnenunit. Het is dus belangrijk dat je de buitenunit zo dicht mogelijk bij de binnenunit plaatst. Op deze manier voorkom je dat warmte een te grote afstand moet overbruggen en daarom verloren gaat.

Hoe ver moet een warmtepomp van de muur staan?

De ideale opstelplaats is 3 m vanaf de wanden, dus ook vanaf de achterwand. Dit reduceert de geluidsdruk op 1 m afstand van de warmtepomp met ca. 8 dB t.o.v. het geluidsvermogen. Zet de warmtepomp dus bij voorkeur niet gelijk tegen een muur.

Hoe lang draait een warmtepomp?

De meeste warmtepompen zijn voorzien van een ‘urenteller’ voor het aantal draaiuren van de compressor, maar bij een INVERTER gestuurde (modulerende) zegt dat natuurlijk op het eind van het jaar niet zo veel. Immers 100 uur draaien op 50% kracht is gelijk aan 50 uur draaien op volle kracht.