Hoe lang duurt het voordat kenteken binnen is na import keuring?

Hoe lang duurt het voordat kenteken binnen is na import keuring?

U moet wachten tot de melding (van bijvoorbeeld schade) uit het kentekenregister is verwijderd of totdat u een kentekenbewijs van ons heeft ontvangen. Dit kentekenbewijs sturen wij binnen 4 werkdagen naar het adres van de persoon die het voertuig op naam heeft.

Hoe lang mag ik met mijn auto in Portugal rijden?

We hebben begrepen dat een auto met Nederlands kenteken niet langer dan 183 dagen per jaar in Portugal mag verblijven (cumulatief).

Hoe lang mag een auto in het buitenland zijn?

Je kunt je auto dus niet in Nederland verzekerd laten houden als je langer dan zes maanden in het buitenland verblijft. Je zult daarom bij een verblijf van langer dan zes maanden een autoverzekering moeten afsluiten in het land waar je verblijft.

Hoe lang duurt kenteken aanvragen geimporteerde auto?

Het duurt hierna over het algemeen vijf tot zeven werkdagen voordat het kentekenbewijs wordt afgegeven door de RDW. U ontvangt altijd de laatste cijfer / letter combinatie uit de dan geldende kentekenreeks bij het importeren van een auto (tenzij het een herinvoer betreft).

Hoe lang duurt import keuring RDW?

Door de extra veiligheidsmaatregelen en het daardoor beperkte keuringsaanbod op de RDW keuringsstations lopen de wachttijden voor particulieren op veel keuringsstations momenteel op tot 4 a 5 weken.

Hoeveel is de wegenbelasting in Portugal?

In Portugal betalen we in vergelijking tot veel andere landen weinig motorrijtuigenbelasting. Voorbeeld: voor een gemiddelde VW Golf diesel betaal je in Nederland €1.176 belasting per jaar. In Portugal is dat slechts €145.

Wat kost auto invoeren in Portugal?

Een document van de douaneautoriteit waarin wordt verklaard dat alle douanerechten en belastingen met betrekking tot de registratie van het voertuig zijn betaald. Het ‘Modelo 112’-formulier, een certificaat dat de technische keuring van het voertuig aangeeft. Registratiekosten, normaal ongeveer 45 euro.