Hoe lang duurt het herstel van een staaroperatie?

Hoe lang duurt het herstel van een staaroperatie?

Hoe lang duurt het voordat ik weer goed kan zien na een staaroperatie? Het is niet precies te zeggen hoe lang het duurt voordat u na een operatie weer goed kunt zien. Deze tijd is namelijk niet voor iedereen hetzelfde. De meeste mensen kunnen 2 weken na de operatie weer beter zien.

Hoe lang blijf je wazig zien na staaroperatie?

Wazig of verminderd zicht. De dag na de operatie kan het zicht nog wazig of verminderd zijn. Dit komt vaak door een tijdelijke zwelling. Dit herstelt zich meestal vanzelf in de eerste week na de operatie.

Hoeveel tijd tussen 2 staaroperaties?

Tijdens de operatie vervangt de oogarts de troebele lens door een heldere kunstlens. Een staaroperatie gebeurt altijd maar aan één oog. Als beide ogen moeten worden geopereerd, zit er ongeveer twee weken tussen de twee operaties.

Wat is een Phaco operatie?

Bij het opereren wordt de meest geavanceerde techniek gebruikt: de phaco-emulsificatie. Hierbij wordt door een heel klein sneetje in het hoornvlies de inhoud van de lens uit het oog verwijderd. De troebele lenskern wordt met ultrasone geluidsgolven vergruisd en door een spoel-zuigsysteem afgevoerd.

Wat zie ik na een staaroperatie?

In de regel geeft een staaroperatie u beter zicht: de gezichtsscherpte en het contrast worden groter. Maar ook kleuren worden beter waargenomen. Deze zijn weer fris en helder. Meestal kunt u na de staaroperatie op afstand redelijk scherp zien.

Kan je gelijk goed zien na staaroperatie?

Na de staaroperatie krijgt u oogdruppels. De meeste mensen kunnen 2 weken na de operatie weer goed zien. Na de operatie komt u nog een keer terug voor controle. 4 tot 6 weken na de operatie kunt u naar de opticien voor een nieuwe bril of contactlenzen.

Hoe is het zicht na een staaroperatie?

Hoeveel tijd tussen Narcoses?

Niet eten en drinken voor de operatie

Opnametijd (de tijd waarop u in het ziekenhuis moet zijn) U mag niet meer eten vanaf: U mag niet meer drinken vanaf:
​10.00 uur 4.00 uur​ ​8.00 uur
​11.00 uur ​5.00 uur ​9.00 uur
​12.00 uur ​6.00 uur ​10.00 uur
​13.00 uur ​7.00 uur ​11.00 uur

Hoe lang niet vliegen na staaroperatie?

Gebruik in de eerste 2 weken na de staaroperatie geen make-up. Een week na de operatie kunt u weer een vliegreis maken. Houdt u wel rekening met eventuele controle-afspraken bij de polikliniek Oogheelkunde. Na 4 weken mag u weer alles doen.

Wat is een Phaco?

De operatie De modernste operatietechniek wordt toegepast: de phaco-emulsificatie (letterlijk: het verpulveren en opzuigen van de lens). De operatie begint met een klein sneetje in het oog (2,2-2,5 mm). Binnen in de lens bevindt zich de lenskern.

Welke bril na cataractoperatie?

In de standaardgevallen en afhankelijk van welk type lens is ingeplant, hebt u na de ingreep nog een bril nodig. Soms enkel een leesbril, soms enkel een bril om ver te zien, soms beide. Deze bril wordt bij de laatste controle na de operatie aangepast, als het geopereerde oog voldoende is gestabiliseerd.

Hoeveel zicht na staaroperatie?

Meestal kunt u na de staaroperatie op afstand redelijk scherp zien. Soms is voor de verte geen bril (meer) nodig. Als u voor de operatie een leesbril gebruikte, blijft dit ook na de operatie nodig. Dit geldt ook voor een bril die u voor een andere oogaandoening gebruikt.