Hoe lang duurt het herstel na het verwijderen van een vleesboom?

Hoe lang duurt het herstel na het verwijderen van een vleesboom?

Voor deze operatie wordt u een aantal dagen in het ziekenhuis opgenomen. Bij deze operatie wordt u onder narcose gebracht. U moet rekening houden met een herstelperiode van een aantal weken (zie folder ‘Het verwijderen van de baarmoeder via de buikwand’).

Hoe lang bloedverlies na hysteroscopie?

Afhankelijk van wat er tijdens de hysteroscopie precies gedaan is, heeft u na de ingreep vrijwel geen last van bloedverlies (diagnostische hysteroscopie) tot gemiddeld bloedverlies (na verwijdering van vleesboom of baarmoederslijmvlies). Dit kan tot 2 weken aanhouden.

Hoe halen ze een vleesboom weg?

Myomen in de baarmoederholte (intracavitair) of onder het slijmvlies (submukeus) kunnen worden verwijderd door een hysteroscopische operatie (therapeutische hysteroscopie). De arts brengt via de vagina een kijkbuis (hysteroscoop) in de baarmoeder en voert via de kijkbuis de operatie uit.

Hoe lang blijf je bloeden na een Curretage?

Complicaties bij een curettage Het bloedverlies kan ongeveer twee weken aanhouden. In deze periode mag je alleen maandverband gebruiken en geen tampons. Tegen de pijn kun je pijnstillers innemen, zoals paracetamol, en een warme kruik gebruiken.

Hoe lang bloeden na verwijderen poliep?

Bloedverlies. Na de meeste hysteroscopische operaties is er enige tijd vaginaal bloedverlies. Hoe lang dat duurt is moeilijk te voorspellen: het kan variëren van enkele dagen bij de kleinere ingrepen tot enkele weken bij de grotere ingrepen.

Hoe lang herstel na hysteroscopie?

Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat u zich weer helemaal voelt aangesterkt. Voelt u zich goed, dan mag u na twee à drie dagen uw werk weer hervatten. Overleg altijd eerst met uw gynaecoloog over werkhervatting.

Hoe merk je dat je een vleesboom hebt?

Het ruime bloedverlies, eventueel met stolsels, kan bloedarmoede geven waardoor u zich moe of kortademig kunt voelen. Andere, meer zeldzame klachten van myomen zijn een drukkend gevoel in de buik, pijn laag in de rug, klachten met plassen en klachten van pijn en/of bloedverlies bij het vrijen.

Wat is een Myoomenucleatie?

Met myoomenucleatie kan de gynaecoloog van het Catharina Ziekenhuis vleesbomen (myomen) behandelen. Ook wordt deze operatietechniek gebruikt voor reconstructie van de baarmoeder. Een vleesboom die aan de buitenkant van de baarmoederwand zit, kan vanaf de buikholte worden ‘uitgepeld’. Dit noemen we myoomenucleatie.

Hoe lang duurt het herstel na een curretage?

Het duurt even voordat je lichaam, zowel fysiek als mentaal, is hersteld na de curettage. Je kan nog 1 tot 2 weken last hebben van bloedingen. Zolang je bloed verliest, is het belangrijk dat je niet zwemt of in bad gaat en geen seks hebt, in verband met infectiegevaar.

Hoe snel na curretage weer aan het werk?

Voelt u zich goed, dan kunt u na 1 tot 3 dagen uw werk weer hervatten. Houd er rekening mee, dat een deel van de vrouwen na een curettage korte tijd wat vermoeider kan zijn. Autorijden en fietsen zijn geen probleem als uw conditie dit toelaat.