Hoe lang duurt herstel gescheurde kruisband?

Hoe lang duurt herstel gescheurde kruisband?

Het volledig functioneel herstel van de reconstructie van uw voorste kruisband duurt 9 tot 12 maanden waarin u zeer regelmatig zult moeten oefenen om dit volledig herstel te bekomen. Na 4 tot 6 weken zou u echter voldoende hersteld moeten zijn voor de courante activiteiten van het dagelijks leven.

Wat voel je als je kruisbanden gescheurd zijn?

Als een kruisband scheurt, kunt u dit merken: U voelt of hoort iets knappen. U heeft pijn in de knie. De hele knie wordt in een paar uur dik.

Kan je nog stappen met gescheurde kruisband?

U kan uw kniegewricht vaak niet meer strekken bij een gescheurde kruisband. Uw been voelt instabiel en u kunt er moeilijk nog mee lopen. Na twee tot drie weken wordt de zwelling minder en verdwijnt de pijn.

Kan je fietsen met een gescheurde kruisband?

Na een VKB reconstructie ben je na 6 maanden weer aan het sporten op je oude niveau. Dat kan, maar dat hoeft niet. Over het algemeen zal het tussen de 9 en 12 maanden duren voordat je weer volledig wedstrijd fit bent voor spelsporten. Andere sporten zoals fietsen, hardlopen en tennis kun je al eerder doen.

Hoe lang duurt revalidatie voorste kruisband?

Het duurt ongeveer 6 weken voordat dat nieuwe voorste kruisband is vastgegroeid in het bot. Met oefeningen kunt u de kracht en de co├Ârdinatie van uw knie verbeteren en leert u weer goed lopen zonder krukken. In totaal bent u 9 tot 12 maanden aan het revalideren.

Doet een gescheurde kruisband pijn?

Een gescheurde kruisband doet geen pijn. Als u pijn heeft, komt dit door andere verwondingen die u door het ongeluk heeft gekregen. Vaak is dit een gescheurde meniscus, gekneusd bot of beschadigd kraakbeen.

Is gescheurde kruisband pijnlijk?

Een knie met een gescheurde kruisband doet geen pijn, maar is wel instabiel. Je kunt de knie spieren trainen met fysiotherapie om de knie sterker en stabieler te maken. Indien fysiotherapie de knie niet voldoende stabiel en sterk krijgt, kun je een operatie overwegen waarbij men een nieuwe kruisband plaatst.

Wat kan je niet met gescheurde kruisband?

Probeer in de eerste 3 maanden na de fysiotherapie of de operatie niet te zwaar werk te doen met uw lichaam en met uw knie. Let op dat u geen bewegingen maakt of activiteiten doet die zwaar zijn voor uw knie. Na een gescheurde kruisband is de kans op slijtage van de knie groter, met of zonder operatie.