Hoe lang duurt een Achternaamswijziging?

Hoe lang duurt een Achternaamswijziging?

Houd rekening met een doorlooptijd van gemiddeld 9 maanden. Voor het indienen van een aanvraag voor naamswijziging dient u documenten mee te sturen. Welke documenten dat zijn, hangt af van het type aanvraag dat u doet.

Kan je naam gewijzigd worden?

Wilt u uw voornaam laten veranderen? Dan moet u hiervoor bij de rechtbank een verzoekschrift indienen voor het wijzigen van uw voornaam. U heeft dan een advocaat nodig.

Hoeveel kost het om een letter veranderen van je naam?

Er zijn verschillende tarieven voor naamswijziging, afhankelijk van uw specifieke verzoek. Voor een meerderjarige die zijn/haar achternaam wil wijzigen: €835,-. Voor het wijzigen van de achternaam van 1 of 2 minderjarige kinderen: €835,-.

Hoe lang duurt Koninklijk Besluit?

Reacties. De procedure van het ondertekenen van het Koninklijk Besluit tot en met het versturen van het officiële uittreksel duurt ongeveer 10 weken.

Hoe lang duurt Koninklijk Besluit naamswijziging?

Hoelang duurt het? Zodra Publiekszaken het Koninklijk Besluit heeft ontvangen, worden uw gegevens eerst op uw geboorteakte aangepast en daarna ook in de BRP. In totaal duurt dit maximaal 4 tot 6 weken.

Hoe een naamsverandering aanvragen?

U dient uw aanvraag schriftelijk (niet per mail of fax) in bij de Dienst Naamsverandering van de FOD Justitie. Als u kinderen hebt die uw naam dragen, moet u verduidelijken of u wilt dat ook zij van naam veranderen. Bent u minderjarig, dan moet de aanvraag ingediend worden door uw ouders (of voogd).

Wat staat er op je paspoort als je getrouwd bent?

U kunt de naam van uw partner vermelden op uw paspoort, ID-kaart en rijbewijs als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt. De naam van uw partner komt achter uw eigen naam te staan. Bij een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs is vermelding alleen mogelijk als er voldoende ruimte is.

Welke naam op boardingpass?

Welke voornaam moet ik aanhouden? Vul je éérste naam volgens paspoort of identiteitsbewijs in en dus niet alle (doop)namen.

Wat is je officiële voornaam?

De Voornaam zie je als naam in de afspraken in de agenda, is de voornaam die gebruikt wordt in de brieven en e-mails en die je in je statistieken terugvindt. De officiële voornaam gebruik je voor de officiële (doop)naam(en) van de leerling.