Hoe lang duurt de genezing van een diverticulitis?

Hoe lang duurt de genezing van een diverticulitis?

Diverticulitis gaat meestal vanzelf over. Hoe lang diverticulitis duurt, is moeilijk te zeggen. Bij de een kan het in een week weg zijn, bij de ander kan het een aantal weken duren. Soms onderzoekt de huisarts uw bloed om te bepalen of u een ontsteking heeft.

Is diverticulitis chronisch?

Maar soms kunnen divertikels tot chronische klachten leiden in de linker onderbuik met pijn, soms obstipatie of diarree. Dat komt omdat een of meer uitstulpingen ontstoken raken. We spreken dan van diverticulitis. Dergelijke ontstekingen gaan gepaard met koorts, buikpijn en moeite met ontlasting.

Hoe lang duurt diverticulitis?

Diverticulitis gaat meestal vanzelf over. Eventueel doet uw huisarts bloedonderzoek om te kijken of er tekenen zijn van een ontsteking. Hoelang diverticulitis duurt is moeilijk te zeggen. Bij de een kan het in een week weg zijn, bij de ander kan het een aantal weken duren.

Is diverticulitis vastgesteld?

Diverticulitis kan worden vastgesteld met één van onderstaande onderzoeken: CT-scan van de buik Een CT-scan (Computertomografie) is een onderzoek met röntgenstralen. Via een ader in de arm spuit de arts contrastvloeistof in. Organen zijn dan duidelijk zichtbaar op de röntgenafbeeldingen.

Welke huisarts verwijst u naar diverticulitis?

Als u ernstige klachten heeft die kunnen wijzen op diverticulitis verwijst de huisarts u door naar een maag-, darm- en leverarts (MDL-arts), internist of chirurg voor verder onderzoek. Diverticulitis kan worden vastgesteld met één van onderstaande onderzoeken: CT-scan van de buik.

Wat is de kans op ontsteking van een divertikel?

De kans op ontsteking van een divertikel lijkt iets groter als: 1 u rookt, 2 u weinig beweegt, 3 u overgewicht heeft, 4 u NSAID’s gebruikt (pijnstillers die de darmwand kunnen irriteren, zoals ibuprofen , diclofenac en naproxen ).