Hoe lang duurt afspraak bij cardioloog?

Hoe lang duurt afspraak bij cardioloog?

Hart voor onze patiënten U kunt bij de polikliniek cardiologie altijd snel terecht. Onderzoeken plannen wij zoveel mogelijk op één dag en uiterlijk twee uur na alle onderzoeken krijgt u van ons een diagnose en behandelplan.

Wat doet een cardioloog bij hartfalen?

De behandeling van hartfalen is er op gericht om de klachten te bestrijden en het proces van spierverzwakking te vertragen met medicatie. Soms kan een pacemaker helpen om de pompkracht van het hart te vergroten. De bloeddrukverlagende ACE-remmers staan centraal in de behandeling van hartfalen.

Hoe gebeurt een hartonderzoek?

Er wordt een algemeen bloedonderzoek verricht, onder andere om te bepalen hoe de stolling van het bloed is en of er tekenen zijn van een infectie. De cardioloog bepaalt aan de hand van de uitslag van het bloedonderzoek welke hartonderzoeken het beste bij uw persoonlijke situatie passen.

Lees ook:   Welke voedingsstoffen hebben konijnen nodig?

Hoe werkt een echocardiografie?

Een echocardiografie is een veilige en onschadelijke manier om de werking van uw hart in beeld te brengen. Een echo werkt met geluidsgolven. De echolaborant plaatst een zender, een zogeheten transducer, op uw huid. Deze transducer verzendt en ontvangt deze geluidsgolven.

Hoe duurt de opleiding tot cardioloog?

Om Cardioloog te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben gevolgd. Deze opleiding duurt zes jaar. Hierna moet je je opleiding vervolgen aan een academisch ziekenhuis. Hier moet je op de afdeling Cardiologie nog zes jaar doorstuderen. De opleiding tot Cardioloog duurt dus in totaal twaalf jaar.

Wat is een cardioloog?

Een cardioloog is een medisch specialist, gespecialiseerd in hart- en vaatziekten. Dit specialisme wordt ook wel cardiologie genoemd. Binnen de cardiologie zijn er weer verschillende subspecialisaties. Wat doet een cardioloog?

Wat is het salaris van een cardioloog?

Wat verdient een Cardioloog? Het salaris van een Cardioloog ligt tussen de €5833 en €10833 per maand. Dit salaris is echter wel afhankelijk van CAO schalen, van werkervaring en precieze functieinhoud. Voor een zelfstandig Cardioloog ligt het salaris tussen de €150.000 en €250.000 bruto per jaar.

Lees ook:   Wat te doen bij een dubbele hernia?