Hoe lang duren specialisaties geneeskunde?

Hoe lang duren specialisaties geneeskunde?

Er zijn in Nederland 27 medisch-specialistische vervolgopleidingen en 3 medisch technische vervolgopleidingen. Deze vervolgopleidingen duren gemiddeld vier tot zes jaar, afhankelijk van het specialisme en het tempo van de aios.

Hoeveel jaar om huisarts te worden?

​Je opleiding Na zes jaar geneeskunde studeren ben je basisarts. Daarna kun je kiezen voor deze sterk interactieve en praktische vervolgopleiding van drie jaar waarin je uitgroeit tot huisarts: als clinicus én als wetenschapper én als persoon. Ontdek het leven van een huisarts in opleiding (HAIO) in vier minuten.

Wat verdient een HAIO?

De maandelijkse bruto opleidingsvergoeding: € 2.936,80 bruto voor een 1ste jaars haio van het 3-jarige curriculum. € 3.054,08 bruto voor een 8ste jaars haio van het 2-jarige curriculum. € 3.171,54 bruto voor een 9de jaars haio van het 2-jarige curriculum.

Is een huisarts een medisch specialist?

Medisch specialisten zijn artsen die bepaalde specifieke kennis en ervaring hebben om een specialisme te kunnen uitoefenen. Hiervoor heb je na de opleiding geneeskunde nog een specialiserende opleiding gevolgd in een bepaald vakgebied. Een medisch specialist is bijvoorbeeld een gynaecoloog, cardioloog of huisarts.

Hoe lang duurt een specialisatie?

Daarna ben je gekwalificeerd als basisarts. De totale basisopleiding tot arts duurt dus zes jaar. Wil je je specialiseren, dan volgt nog een opleidingstraject dat afhankelijk van het specialisme drie tot zes jaar in beslag neemt.

Wat kun je doen na de studie geneeskunde?

Na de master Geneeskunde heb je een aantal mogelijkheden: Je kunt je specialiseren tot medisch specialist, zoals internist, huisarts of chirurg. Je kunt aan het werk in een ziekenhuis of het bedrijfsleven, bijvoorbeeld als verzekeringsarts. Je kunt wetenschappelijk onderzoek doen.

Welke studie om huisarts te worden?

Als je huisarts wilt worden moet je de WO opleiding Geneeskunde doen, die zes jaar duurt. Daarna moet je een driejarige opleiding tot Huisarts volgen.

Wat verdient een HAIO netto?

Je nettoloon bedraagt maandelijks om en bij € 2.200 + eventuele betaalde wachtdiensten. Daarvan betaal je uiteraard een aantal vaste kosten: de huur van je appartement. je auto (benzine, onderhoud)

Hoeveel verdien je als huisarts in opleiding?

Het landelijk gemiddelde salaris voor een Huisarts in opleiding in Nederland is € 3.653 per maand.

Wat is een medisch specialist?

Voor specialistische zorg gaat u naar de medisch specialist (Een anesthesioloog, cardioloog, chirurg, cardio-thoracaal chirurg, dermatoloog, gynaecoloog, internist, keel-neus-oorarts, kinderarts, klinisch geneticus, klinisch geriater, longarts, maag-lever-darmarts, arts-microbioloog, neurochirurg, neuroloog, nucleair …

Wat is een medisch dokter?

Een arts, dokter/dokteres of medicus/medica is een persoon die gerechtigd is de geneeskunde te beoefenen. Een geneesheer is meestal een verouderd synoniem voor arts, maar kan ook van toepassing zijn op een geneeskundige die zonder doctorstitel geneeskunde uitvoert.