Hoe lang ben je thuis na bevalling?

Hoe lang ben je thuis na bevalling?

Als u gaat bevallen, dan hebt u recht op 15 weken moederschapsverlof. Het moederschapsverlof bestaat uit twee delen: Voor de geboorte (‘zwangerschapsverlof’): maximaal 6 weken (waarvan 1 week verplicht te nemen) Na de geboorte (‘bevallingsrust’ of ‘bevallingsverlof’): minimaal 9 weken (verplicht te nemen).

Hoe lang in ziektewet na bevalling?

Dan heeft u recht op een Ziektewet-uitkering. Meld u ziek bij uw werkgever. Hij vraagt dan de uitkering voor u aan. De Ziektewet-uitkering is gelijk aan uw dagloon en duurt maximaal 2 jaar.

Hoeveel procent van je salaris krijg je bij zwangerschapsverlof?

De zwangerschapsuitkering is gelijk aan 100% van uw dagloon (loon dat u gemiddeld per dag verdient). Maar het is niet meer dan het maximumdagloon. Een lager inkomen tijdens een voorafgaande ziekte- of verlofperiode heeft geen invloed op de hoogte van uw uitkering.

Hoe lang ben je thuis als je borstvoeding geeft?

Moederschapsbescherming start zodra je vrijgesteld bent van arbeid. Het verlof eindigt zodra je recht hebt op prenataal verlof. Als je dit verlof neemt na de bevalling en je geeft borstvoeding, dan kan het verlof niet langer duren dan 5 maanden, gerekend vanaf de bevallingsdatum.

Hoeveel dagen vaderschapsverlof 2021?

Dit betekent dus dat de werknemer recht heeft op: 10 dagen geboorteverlof als het kind wordt geboren vóór 1 januari 2021; 15 dagen geboorteverlof als het kind wordt geboren vanaf 1 januari 2021 en vóór 1 januari 2023; 20 dagen geboorteverlof als het kind wordt geboren vanaf 1 januari 2023.

Hoeveel rust na bevalling?

Het kan best lang duren voordat je weer volledig de oude bent. Sommige vrouwen geven aan dat het wel een jaar heeft geduurd voordat ze zich weer helemaal fit voelden. Natuurlijk gaat het steeds een beetje beter, maar verwacht niet dat je binnen een paar weken alles weer kan.

Hoeveel weken zwangerschapsverlof bij ziekte?

Bij een ziektewetuitkering ten gevolge van de zwangerschap gaat je zwangerschapsverlof altijd 6 weken voor de uitgerekende datum in. Mocht je met je werkgever afgesproken hebben om door te werken tot 4 weken voor de uitgerekende datum dan vervalt die afspraak dus in geval van ziekte.

Wat zijn je rechten na zwangerschapsverlof?

Tijdens uw zwangerschap en tot 6 maanden na uw bevalling heeft u recht op aangepaste werktijden: extra pauzes (maximaal 1/8e deel van uw dagelijkse werktijd); regelmatige werktijden en rusttijden; een geschikte, afsluitbare ruimte om te rusten (met bed of rustbank);

Wat gebeurt er als je ziek uit dienst gaat?

Vanaf het moment dat uw dienstverband eindigt, hoeft uw werkgever u geen loon meer te betalen. U krijgt dan een Ziektewet-uitkering. Uw werkgever vraagt de Ziektewet-uitkering voor u aan bij ons. Wij sturen u hier via de post een bevestiging van.