Hoe laat ik een beoordeling achter op thuisbezorgd?

Hoe laat ik een beoordeling achter op thuisbezorgd?

Nadat je hebt besteld bij een restaurant, kun je hun eet- en bezorgservice beoordelen op onze website. De eenvoudigste manier om dat te doen, is door je e-mail te controleren nadat je jouw bestelling hebt ontvangen. We sturen je een bericht met een link om die bestelling te beoordelen.

Hoe kom ik in contact met thuisbezorgd?

Hoe kan ik contact met jullie opnemen voor vragen over de Partner Webshop? Restaurantpartners kunnen onze klantenservice 7 dagen per week bereiken via e-mail of telefoon op [email protected] of 053 480 58 60.

Hoe laat je een review achter?

Daarom geven we je een aantal tips over hoe je je klanten kan overtuigen om een beoordeling op je website achter te laten.

  1. Stuur een e-mail na een aankoop.
  2. Vraag het op de factuur of kassabon.
  3. Voor wat, hoort wat.
  4. Laat een product of dienst gratis testen in ruil voor een review.
  5. Gebruik kaartjes of stickers.

Hoe recensie verwijderen thuisbezorgd?

Thuisbezorgd verwijdert beoordelingen niet. Dit is kort, maar krachtig. De foodwebsite vindt het heel belangrijk dat mensen een eerlijk beeld krijgen van een restaurant, van de (bezorg)service en van de gerechten.

Hoeveel mensen laten een review achter?

Tevreden klanten schrijven vaker klantbeoordelingen dan ontevreden klanten. 69% van de ondervraagden heeft ooit een review geschreven. 31% nog nooit. De meeste consumenten hebben meer dan één keer een review geschreven (46%), maar slecht weinigen doen het vaak (vier procent).

Waar vind je betrouwbare reviews?

Speciale bedrijven zoals Trustpilot, the Feedbackcompany of Kiyoh zijn gespecialiseerd in het verzamelen van klantenreviews. Daarom zie je soms op verschillende websites dezelfde reviews. Reviewsites controleren zelf de betrouwbaarheid van de reviews.

Hoe betrouwbaar is de Consumentenbond?

Geen aanrader. De reviews van de consumentenbond zijn in mijn ogen ondermaats. Punten die worden aangehaald spreken vaak voor zichzelf en zijn veel te oppervlakkig. Daarnaast is het abonnementen systeem een kwelling.