Hoe kun je je vagina schoon houden?

Hoe kun je je vagina schoon houden?

Tips voor intieme gezondheid

  1. Gebruik geen zeep, douchegel of spoelingen om je vagina te wassen. Dit kan vaginale schimmel of bacteriële vaginose veroorzaken.
  2. Gebruik lauw water bij het wassen van je vagina.
  3. Gebruik geen deodorant of doucheschuim in en rond je vagina.

Hoe was je je intieme zone?

Het allerbelangrijkste is om je vulva of vagina nooit te wassen met gewone zeep, dit tast namelijk de zuurtegraad aan. Gebruik daarom altijd een reinigingsproduct die speciaal is gemaakt voor de intieme zone. Let er daarbij op dat het product dezelfde pH-waarde heeft als je vulva.

Kan Lactacyd kwaad?

Lactacyd kan wél kwaad hoor. Het verstoord net als zeep de zuurgraad van je vagina, waardoor je lichaamseigen bacterieën dood gaan en je dús meer kans hebt op bijvoorbeeld schimmelinfecties. De heren doktoren raden niet voor niets aan om alleen maar water te gebruiken. Wassen met water moet natuurlijk sowieso.

Wat als je je vagina niet wast?

De buitenste delen van de vagina zijn niet zelfreinigend. Urine, zweet, menstruatiebloed en sperma kunnen tussen de schaamlippen en in de huidplooien rond de vagina gaan zitten. Als dit niet gereinigd wordt, kan dit voor irritatie, nare geurtjes en andere klachten zorgen.

Wat kun je doen tegen een vaginale geur?

Vagina stinkt Het is belangrijk dat je dagelijks je intieme zone wast met lauw water. Gebruik geen geparfumeerde douchegel, badschuim of zeep. Dit kan namelijk de pH-balans van je vagina verstoren en het slijmvlies uitdrogen.

Wat is de uitwendige intieme zone?

De intieme zone De vulva is de uitwendige geslachtszone. Deze beschermt de ingang van de vagina en smeert ook de zone om ongemak als gevolg van voortdurende wrijving tegen te gaan. De vagina is het inwendig gedeelte. Deze is bedekt met een slijmvlies.

Waarom is Lactacyd slecht?

Het verstoort namelijk die vrolijke bacteriekolonie daarbeneden. Je kunt er een schimmelinfectie van krijgen, en het verhoogt het risico op chlamydia. Uit een onderzoek uit 2019 bleek zelfs dat eenderde van de vrouwen klachten krijgt dóór de vaginale douche.

Hoe vaak mag je Lactacyd gebruiken?

Kan Lactacyd dagelijks worden gebruikt? Lactacyd producten hebben een aangepaste pH die de natuurlijke zuurtegraad van de vagina respecteert. Ze zijn mild, zeepvrij en geschikt voor dagelijks gebruik.

Kan een vaginale infectie vanzelf weggaan?

Een vaginale schimmelinfectie gaat meestal vanzelf over. In sommige gevallen duurt het enige weken voordat de jeuk en afscheiding overgaan. Je kunt zo’n infectie dus niet behandelen, maar er wel voor zorgen dat het herstel wordt versneld.

Waarom Lactacyd gebruiken?

Lactacyd intiemverzorging beschermt jouw natuurlijke pH-balans. De uitwendige intieme zone heeft van nature een lage pH-waarde. Een hogere pH-waarde, zoals van zeep, kan deze balans verstoren. Lactacyd is specifiek afgestemd op jouw intieme zone doordat het zeepvrij is en natuurlijk melkzuur bevat.

Hoe lang blijft Lactacyd goed?

Reacties. Je hoeft het niet op te eten, dus dat steekt niet zo nauw. Over het algemeen heeft cosmetica (zeep, shampoo, cremes etc) niet echt een houdbaarheidsdatum maar is het na opening nog enige maanden houdbaar.

Waar helpt Lactacyd voor?

Lactacyd is speciaal ontwikkeld voor het mild reinigen van de uitwendige intieme zone. Zorg er dus voor dat je het alléén op deze uitwendige zone aanbrengt en niet inwendig ín de vagina. De inwendige intieme zone, oftewel de vagina, is perfect in staat is om haarzelf schoon te maken.