Inhoudsopgave
Hoe kun je hout impregneren?
Drukimpregneren is de meest grondige methode voor hout impregneren. Onder vacuümomstandigheden wordt vocht aan het hout onttrokken en wordt het impregneermiddel diep in het hout geperst. Het hout heeft na behandeling vaak een lichtgroene tint.
Hoe hout behandelen voor buiten?
Geïmpregneerd hout, hardhout en Douglas hout kun je behandelen met een houtbeits. Wil je graag de houtnerf blijven zien? Kies dan voor een transparante beits. Deze is in meerdere kleuren verkrijgbaar, waardoor je het hout wat donkerder of lichter kan maken.
Welk hout voor verhoogde bedden?
Diverse materialen komen in aanmerking om de bedden af te zetten: gewone houten planken, gevlochten takken van wilgen, hazelaar, kastanjehout, bakstenen, maar ook ‘ecolatten’ (gerecycleerde kunststof) die vooral bij de vijveraanleg worden gebruikt. Deze zijn wel duurder maar zijn praktisch onverslijtbaar.
Kan je zelf hout impregneren?
Het impregneren van hout kun je doen wanneer je zelf wil, mits het hout droog is. Zorg dus van tevoren dat je het hout goed schoonmaakt en ontdoet van zand, zaagsel en ander vuil. Wanneer het hout weer schoon en droog is kun je het gewenste hout impregneren.
Wat is een Systeemverf?
Schakelverf, ook wel systeemverf genoemd, is een zogenaamd één-pot-systeem, wat betekent dat dit type verf zowel een grondverf, voorlak als aflak in één is. Je hebt dus maar één soort verf nodig voor de klus. Met schakelverf schilder je houtwerk, voornamelijk buitenshuis.
Hoe maak je Moestuinbedden?
Hoe (breed) maak je bedden en paden in je moestuin?
- Bedden: gemiddeld 120 cm. Dan kun je overal bij terwijl je op je pad staat.
- Paden: minstens 30 cm (de maat van je voeten). Een breder pad (60 cm) voor je kruiwagen kan ook: werk eventueel met een hoofdpad en zijpaadjes.
- Pas deze breedtes aan aan je lichaamsbouw.
Waarom verhoogde Moestuinbak?
In veel gebieden en met name steden is grond vaak licht of erg vervuild. Een verhoogde kweekbak kan dan uitkomst bieden. Je vult de bak namelijk eenvoudig met schone, bij voorkeur biologische, moestuingrond waardoor jouw groenten en kruiden niet in aanraking komen met de vervuilde grond.